Elevhälsan - Ätstörningen höll på att leda till självmord Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Ätstörningen höll på att leda till självmord

Publicerad: 2018-11-19
I avsnitt #3 av dokupodden Självmordsöverlevarna som görs av Suicide Zero berättar Malin om hur ätstörningar, stress och andras förväntningar höll på att leda till självmord.

Pressbild: Malin Rosén i tredje delen av dokupodden Självmordsöverlevarna. Foto: Suicide Zero/Alfred Skogberg
Åhusbon Malin Rosén utvecklade i tonåren anorexi. Känslan av att inte leva upp till andras förväntningar, missnöje med tillvaron och stress var bidragande orsaker till varför hon hade långt gångna planer på att ta sitt liv. Men vändningen kom, på ett högst oväntat sätt.
Cirka 100 000 personer lider av ätstörningar i Sverige. Men det går att bli frisk. Malin Rosén och hennes båda föräldrar berättar i Suicide Zeros podd Självmordsöverlevarna om vad som hände; hur sjukdomen smög sig på, hur Malin sakta förändrades, varningssignalerna som med tiden blev allt tydligare, hur nära hon var att ta sitt liv, och om en osannolik vändning samma dag hon tänkte avsluta sitt liv.

Om dokupodden Självmordsöverlevarna

I Självmordsöverlevarna hör du personer som varit nära att ta sitt liv men som överlevt och i dag mår bra. Även närstående intervjuas och fram växer en bild av självmord som något vi inte längre kan vara tysta om.
Årligen dör cirka 1500 personer i självmord i Sverige. Okunskap, myter, stigma och rädsla påverkar vårt agerande.
Följ Suicide Zero på Facebook och Instagram för mer information om hur självmord kan förebyggas. Där kan du också läsa mer om Självmordsöverlevarna och kommande avsnitt. Mer info: https://www.suicidezero.se

Lyssna på programmet

https://aca.st/4ada76Källa: Suicide Zero / Mynewsdesk
annonser

Föreläsare

Ämnen

förskola  handledning  utbildning  
Hitta fler föreläsare här