Elevhälsan - Du som möter personer med könsdysfori Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Du som möter personer med könsdysfori

Publicerad: 2020-02-04
Du som arbetar inom elevhälsan är en av flera personer i olika typer av verksamheter som oftast först kommer i kontakt med personer som har könsdysfori.

Personer med könsdysfori har en stark och ihållande känsla av att kroppen inte stämmer överens med könsidentiteten. Något som ofta är förknippat med ett psykiskt lidande som medför en nedsatt förmåga att fungera i vardagen. Vid mötet med de här personerna är två saker särskilt viktiga;

  • att bemöta personen på respektfullt sätt
  • att remittera den som vill komma till utredning vidare till något av  specialistteamen i landet

Socialstyrelsen har tagit fram en informationsbroschyr som riktar sig till dig som möter personer med könsdysfori. Den beskriver kort vad könsdysfori är, tips kring bemötande och innehåller adresser till specialistteamen, "Till dig som möter personer med könsdysfori i ditt arbete".

På webbsidan finns även en informationsbroschyr som riktar sig till personer med könsdysfori, "Till dig med könsdysforiBåda foldrarna går att beställa direkt från webbplatsen.

För dig som vill fördjupa dig finns också det kunskapsstöd som specialistteamen använder.
"God vård av barn och ungdomar med könsdysfori, Nationellt kunskapsstöd"Läs mer om Vård vid könsdysfori på Socialstyrelsen.se
annonser

Föreläsare

Ämnen

Trygghet  Servicebemötande  Säkerhet  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se