Elevhälsan - Erica- forskningsstudie söker ungdomar 15-19 år Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Erica- forskningsstudie söker ungdomar 15-19 år

Publicerad: 2019-09-09
Du har tidigare kunnat läsa om Erica-studien då vi utvärderade internetbaserad behandling för ungdomar med depression. Studien gick bra och fick goda resultat som tyder på att behandlingen var effektiv för både depression och sekundär ångest, samt att var uppskattad av ungdomarna som deltog.
Nu öppnar vi har huvudstudien , där vi provar två internetbaserade behandlingar och planerar att ta emot ännu fler ungdomar.

Just nu tar vi i studien emot ungdomar 15-19 år som upplever och vill ha hjälp för nedstämdhet/depression. Behandlingen är kostnadsfri, internetbaserad och man kan bo var som helst i Sverige.

Vi kommer att ta emot anmälningar i tre perioder, en under höstterminen -19, en under vårterminen -20 och slutligen under höstterminen -20. Den här perioden tar vi emot anmälningar till och med ca den 27/9 (preliminärt). Vi gör en bedömning av de ungdomar som anmäler sig, så man behöver inte ha en fastställd diagnos sedan tidigare.

Mer information om studien, både som text och film, finns på www.erica.nu. Det är också där man anmäler sig.

Behandlingen är 10 veckor lång och består av text, övningar, filmer och kontakt med en behandlare via meddelanden/chatt. Vi kan tyvärr inte ta emot ungdomar med autism, bipolär sjukdom, tidigare suicidförsök eller som går i samtalsbehandling just nu (glesa stödsamtal är tillåtet).

Jag berättar gärna mer om studien och behandlingen! Huvudansvarig för studien är docent Björn Philips, som går att nå på bjorn.philips@psychology.su.se.

Vi är mycket tacksamma för all hjälp med att nå ut till så många ungdomar som möjligt!

Varma hälsningar 
Karin Lindqvist
leg. psykolog, doktorand i klinisk psykologi
Stockholms Universitet, ERiCA-studien
www.erica.nu


annonser

Föreläsare

Ämnen

samverkan elevhälsa  tillgängliga lärmiljöer  lärarhälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se