Elevhälsan - Grattis Elevhälsan.se 10 år

 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Grattis Elevhälsan.se 10 år

Publicerad: 2017-04-02
Ett stort tack till alla medlemmar, våra experter, bloggare, sponsorer och annonsörer som under åren har hjälpt oss att förverkliga vår idé!

10 år med elevhälsan.se!

Elevhälsan blev ett begrepp år 2000 genom propositionen ”Från dubbla spår till Elevhälsa”. Titeln associerar till att elevvården och skolans pedagogiska verksamhet löper bredvid varandra som på dubbla spår, faktiskt ibland på tredubbla spår: elevhälsans medicinska insatser kör på sitt spår, elevvården på sitt, skolans pedagoger på sitt.1 april 2007 sjösattes www.elevhälsan.se, men idén om en hemsida som nätverksbyggare med eleven i fokus startade långt innan dess. Ett nätverk för gymnasieskolsköterskor i Stockholms läns kranskommuner startade redan 1999. Då ordnade vi en 2-dagars konferens varje år. Våra kollegor blev allt mer digitala och vi såg ett behov av att på ett enkelt sätt dela med oss, samla och spara olika tips och dokument. Idén med en webbplats var född, men då kände vi att vi ville bredda oss och nå fram till alla inom elevhälsan. 

I nya skollagen 2011 kom kravet på en fungerande elevhälsa i alla skolor. Då hade vår sajt redan varit igång i 4 år. Inte så konstigt att elevhälsan.se kommer upp först om du googlar "elevhälsan"! 

Vi som administrerar sidan är två idealister som gör det på vår fritid, Cajsa Nellåker och Solveig Kraft. Sajten byggdes av Mainloop som också är vår tekniska support.

Förutom vår hemsida finns vi även på Facebook, där finns vi både som en öppen sida och en grupp där du kan bli medlem. Vi har även en internationell sida, "Student Health International" som vi öppnade i samband med att vi deltog i den internationella skolsköterskekonferensen i Hong Kong, 2011.

Idag, 2017 är elevhälsan.se en mötesplats för alla som arbetar inom elevhälsan med eleven i fokus. Där kan du kan finna information och inspiration samt förslag på olika konferenser i vår kursguide.

Just nu är vi drygt 6600 medlemmar.

Under åren har vi lagt in över 400 artiklar, experter har tillsammans svarat på över 500 frågor och det finns cirka 250 boktips. Sen finns det flera intressanta bloggare och mycket annat.

Vi är helt beroende av er som medlemmar, tips om bra nyheter, frågor till våra experter och hjälp med spridning av viktig information.Vi får i väldigt många expertfrågor och alla har våra experter tyvärr inte möjlighet att svara på. Underskatta därför inte alla medlemmars kunskaper. På vår facebookgrupp kan du skriva dina funderingar och få svar från medlemmarna. Sätt igång diskussionerna!

Fortsätt skriv och berätta! Vi söker ständigt intressant material!

Hör av dig om du, eller någon du känner till har;

något spännande på gång i skolan
skrivit en uppsats eller kanske en avhandling
kanske känner dig mogen för att starta en blogg 

Hälsningar från Solveig och Cajsa, elevhälsan.se


annonser

Föreläsare

Ämnen

skola  handledning  utveckling  
Hitta fler föreläsare här