Elevhälsan - Mentorprogrammet Stella får 150 000 kronor av Stockholms stad Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Mentorprogrammet Stella får 150 000 kronor av Stockholms stad

Publicerad: 2010-02-27
Pressmeddelande 2010-02-23
Mentorprogrammet Stella får 150 000 kronor av Stockholms stad

Den ideella Stiftelsen Stella som driver mentorprogram för unga tjejer har beviljats ett bidrag från Stockholms stad på 150 000 kronor. Mentorprogrammet Stella vänder sig till unga tjejer i åldern 16-20 och erbjuder dem att under ett år få träffa en vuxen mentor två gånger i månaden för samtal om allt viktigt och oviktigt i livet.

En av grundtankarna är att genom det goda samtalet stärka tjejernas självkänsla och ge dem verktyg för problemlösning, något som en kontakt med en engagerad vuxen kan ge.

Stellas grundare och verksamhetsansvariga Maria Rosvall är väldigt glad över bidraget som möjliggör ett breddat mentorprogram samtidigt som verksamheten för de som redan är aktiva kan utökas. Sedan starten har 57 par tjejer och mentorer tillsammans genomgått mentorprogrammet. Tack vare bidraget kan nu Maria Rosvall, som själv jobbar helt ideellt, ta in personal för att sköta det administrativa arbetet kring mentorer och adepter och jobba mer fokuserat på att få in fler tjejer och mentorer i programmet.

– Unga tjejer utsätts idag för ett enormt tryck från flera håll. Allt stöd som de kan få för att bygga upp en sund och stark självkänsla är mycket viktig. Därför är det glädjande att Stockholms stad ser värdet i det Stella gör och därmed ger oss och tjejerna ett erkännande, säger Maria Rosvall, grundare och verksamhetsansvarig Stiftelsen Stella.

I sin motivering till bidraget skriver Stockholms stad bland annat:
”Mentorprogrammet Stella är enligt förvaltningen ett viktigt och intressant komplement till stadens verksamheter. Detta främst då verksamhetens målgrupp till stor del utgörs av så kallat högpresterande tjejer. Högpresterande tjejer är en svår grupp att nå men enligt förvaltningen viktig vad gäller det förebyggande arbetet mot psykisk ohälsa bland unga tjejer.”
 
Initiativet till Stiftelsen Stella tog Maria Rosvall efter att ha arbetat som volontär i olika tjejgrupper på Fryshuset under 00-talet. Där fick hon upp ögonen för unga tjejers stora behov av kontakt och stöd från oberoende vuxna. Stiftelsen Stella är religiöst och politiskt obunden och verksamheten finansieras helt av bidrag. Maria Rosvall har en bakgrund inom marknadsföring och på olika chefspositioner inom näringslivet.

För mer information kontakta:
Maria Rosvall, verksamhetsansvarig Stiftelsen Stella
Telefon: 0708-21 05 06
E-post: maria@stiftelsenstella.se

Läs mer om Stella mentorprogram

 Källa: Maria Rosvall, verksamhetsansvarig Stiftelsen Stella
annonser

Föreläsare

Ämnen

medicinska insatser  verksamhetschef HSL  sekretess  
Hitta fler föreläsare här