Elevhälsan - Nytt material för skolan på Youmo.se Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Nytt material för skolan på Youmo.se

Publicerad: 2019-11-11
Nu blir det lättare för dig som är lärare att introducera ämnen som kroppen, sex, hälsa och jämställdhet för elever i gymnasiets språkintroduktionsprogram. Vi har tagit fram ett material för klassrummet, som passar alla ämnen, men framför allt svenska, samhällskunskap och biologi. Syftet är att unga på ett enkelt och lustfyllt sätt ska få lära sig mer om kroppen, kärlek, alkohol, rättigheter och mycket annat genom övningar som passar läroplanen. Materialet finns på www.youmo.se/skola.

Youmo.se är en sajt om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 20 år som är nya i Sverige. Allt material på Youmo finns på lätt svenska, engelska, arabiska, dari, somaliska och tigrinska. Det finns därför möjlighet för elever med dessa modersmål att ta till sig innehållet både på sitt eget språk och på lätt svenska.

Materialet på Youmo.se/skola har tagits fram i samarbete med lärare inom gymnasieskolans språkintroduktionsprogram.

- Upplägget och övningarna med referat, insändare, novell och grammatik är jättebra. Det är precis sådant vi  jobbar med,  Matilda von Bahr lärare i svenska som andraspråk på Globala gymnasiet.

Materialet på Youmo.se/skola är fritt och gratis att använda. Du som är lärare kan själv plocka de ämnen och övningar som är relevanta för din grupp. På sajten hittar du enkla lärarinstruktioner med över 20 olika övningar till eleverna.

Youmo är en del av UMO.se, och ägs av alla regioner och kommuner i Sverige genom Inera AB.Youmo.se har funnits sedan april 2017 och finansierades av regeringen och togs fram på uppdrag av MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. UMO och Youmo har tillsammas ca 1 miljon besök på webbplatserna varje månad.

Kontakta gärna oss på Youmo om du vill veta mer!

Kontaktperson:

Liselotte Nordh Rubulis

Kommunikationsansvarig på UMO och Youmo

Liselotte.Nordh.Rubulis@inera.se

072-593 01 05


annonser

Föreläsare

Ämnen

skola  utbildning  utveckling  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se