Elevhälsan - Opratat mellan barn och föräldrar Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Opratat mellan barn och föräldrar

Publicerad: 2017-11-17
Opratat.se handlar om tankar och känslor som man inte pratar om i familjer med barn med funktionsnedsättning. Här finns animerade filmer, berättelser, bilderböcker och spel om tankar och känslor. Berättelserna är exempel på hur man kan prata om saker som är svåra.
Opratat.se vänder sig till barn mellan 4 och 12 år, barnens familjer och andra vuxna som familjen möter.
Filmerna är textade syntolkade och teckenspråkstolkade. Texterna på webbplatsen översätts inom kort till engelska, arabiska, somaliska och tigrinja.

Det här är opratat.se

• Tecknade filmer om vad man inte pratar om och varför man inte pratar om det.

• Berättelser som ger tankar om och exempel på hur man kan göra för att prata mer med varandra om svåra saker. Berättelserna kommer från barn med funktionsnedsättning, syskon, föräldrar och mor- och farföräldrar.

• Bilderböcker som kan vara samtalsstartare om känslor i de situationer boken beskriver.

• Spel om känslor som är tänkta att vara roliga, men som också kan användas för att prata om känslor. Vilka känslor hittar jag i bilderna på spelbrickorna? Hur känns de olika känslorna? Hur kan det komma sig att samma person känner olika känslor? Kan olika personer känna samma sak? Spelen vänder sig till de yngsta barnen.

Innehållet i filmerna och i berättelserna bygger på vad 160 barn med funktionsnedsättning, syskon, föräldrar och mor- och farföräldrar berättat i intervjuer och möten i ett projekt som drivits inom funktionsrättsrörelsen.

Läs mer om opratat.se


annonser

Föreläsare

Ämnen

LSS/Personlig assistans  samverkan  dokumentation  
Hitta fler föreläsare här