Elevhälsan - På djupet – podd nr 30 från Socialstyrelsen Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


På djupet – podd nr 30 från Socialstyrelsen

Publicerad: 2018-01-09
Vi har tidigare uppmärksammat Socialstyrelsens podd. Nu känner vi att det är dags igen, med nr 30. Om barn och ungdomar med depression och ångestsyndrom.

I Socialstyrelsen podd djupdyker de i olika frågor med koppling till socialtjänst och hälso- och sjukvård. Det kan handla om fallolyckor, legitimationer, patientsäkerhet, organdonation, välfärdsteknik och mycket, mycket mer.

30. Om barn och ungdomar med depression och ångestsyndrom
Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år. För unga vuxna, 18-24 år, är ökningen närmare 70 procent. Hur känner man igen en depression eller ett ångestsyndrom hos barn och unga? Och vilka olika typer av behandlingar rekommenderas i de nya nationella riktlinjerna för vård vid depression och ångestsyndrom? Lyssna på Lise-Lotte Risö Bergerlind, chef Regionalt kunskapsstöd för psykisk hälsa i Västra Götaland och Tord Ivarsson, docent barn- och ungdomspsykiatri vid Göteborgs universitet. Samtalet leds av Ola Billger, kommunikationschef på Socialstyrelsen. (171213)

Lyssna på poddavsnitt nr 30 Om barn och ungdomar med depression och ångestsyndrom

Följ länken om du ärintresserad av att lyssna på de andra poddavsnitten-http://www.socialstyrelsen.se/padjupet-podd/Files/index.html?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsisKälla: Socialstyrelsen
annonser

Föreläsare

Ämnen

ledningssystem  utveckling  sekretess  
Hitta fler föreläsare här