Elevhälsan - Revolutionen Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Revolutionen

Publicerad: 2018-03-12
Aktiv skola har tagit fram filmen Revolutionen som handlar om en familj där föräldrarna har så mycket att göra att de inte har tid att tänka på att röra på sig och äta bra. Därför tvingas barnen ta saken i egna händer. Ett bra inslag på ett föräldramöte för låg och mellanstadiet.

Filmen är producerad av Pophunters och manus är framtaget i samråd med vår hälsoexpert Erik Hellmén. Han menar att föräldrar med små, enkla medel kan göra stora skillnader för barnens hälsa. Genom att promenera eller ta cykeln till skolan, göra gemensamma aktiviteter ute och inne samt laga mat tillsammans kan man snabbt förbättra barnens hälsa och välmående. 

Den nordiska rekommendationen för fysisk aktivitet för barn och unga är minst 60 minuters rörelse per dag, både med måttlig och hög intensitet. Men stillasittande aktiviteter har tagit över, och allt färre får den grundläggande vardagsmotion som man behöver.

I Revolutionen vill vi med humor och utan moraliska pekpinnar få föräldrar att känna att de kan förbättra barnens hälsa och att det faktiskt kan vara relativt lätt. Filmen riktar sig i första hand till föräldrar med barn i skolåldern, och syftar till att påminna om vikten av daglig motion och bra mat. Vi har listat några goda och nyttiga mellanmålstips som lämpar sig att dela ut under föräldramöten i samband med att man har tittat på filmen.

Ladda ner mellis

Revolutionen passar självklart även som undervisningsmaterial för elever, och vi har i samråd med Erik Hellmén tagit fram diskussionsfrågor att jobba med tillsammans i klassrummet. Ladda ner diskussionsfrågor

Se filmen

Läs mer om Aktiv skola


annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykologisk motståndskraft  Psykisk hälsa  
Hitta fler föreläsare här