Elevhälsan - RFSL Ungdom släpper Allt det viktigaste om sex-podden! Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


RFSL Ungdom släpper Allt det viktigaste om sex-podden!

Publicerad: 2020-08-25
Podden Allt det viktigaste om sex riktar sig till ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern och till vuxna som möter dem i
jobbet.

Podden Allt det viktigaste om sex riktar sig till ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern och till vuxna som möter dem i jobbet. Informationen i Allt det viktigaste om sex är utformad för att vara relevant för alla unga - oavsett kropp, sexuell läggning, sexuell praktik eller erfarenhet.

I podden pratar sexualupplysaren Malin Grundström och sakkunnig i transfrågor Vierge Hård utförligt om ömsesidighet och samtycke, kroppen, säkrare sex, testning och lust med ett inkluderande språk anpassat till unga. Podden består av fem avsnitt riktade till ungdomar och sex lärarhandledningsavsnitt med metoder, övningar och vägledning om hur man kan skapa inkluderande sexualundervisning i skolan och på andra mötesplatser för ungdomar. Podden kan med fördel användas som undervisningsmaterial och som underlag för diskussion och övningar både i skolan och i distansundervisning.

Alla avsnitt i podden finns tillgängliga att lyssna till gratis på rfslungdom.se, där poddar finns (t.ex. Apple Podcast & Google Podcast) och på Spotify. Sök på Allt det viktigaste om sex i din podcast-app så hittar du den.

Till podden finns även lärarhandledningsmaterial och en övningsbank som PDF att ladda ner på vår hemsida. I de finns information och beskrivningar om hur innehållet i podden och lärarhandledningsavsnitten kan användas i undervisning.

Testa på rätt sätt

Affischen Testa på rätt sätt är framtagen för att informera unga HBTQ-personer om vikten av korrekt testning av könssjukdomar och hiv. Många ungdomar vet inte om att man behöver ta olika prover beroende på vad för sex man haft när man testar sig. Vi på RFSL Ungdom vet att många blir lästa som heterosexuella i mötet med outbildad personal och då bara får lämna vissa prover när de testar sig. Resultatet blir att den som testar sig får ett falskt besked om sin sexuella hälsa.

Affischen visar pedagogiskt och enkelt vilka prover man behöver be om för att testningen ska ge ett korrekt och pålitligt resultat. Affischen går att använda i undervisning om testning och kan sitta uppe i allmänna utrymmen i skolan, förslagsvis utanför skolsköterska eller kurator eller i korridorer. Affischen finns att beställa i tryckt format eller ladda ner på vår hemsida.

Allt material i serien Allt det viktigaste om sex hittar du här.

Maila erik@rfslungdom.se för mer information och tips på kommande material från RFSL
Ungdom. Du kan också prenumerera på vårt utbildningsbrev genom följande länk


annonser

Föreläsare

Ämnen

sömn  digital stress  stress  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se