Inom projektet utbildade och handledde NSPH verksamheter genom ett särskilt utbildningsprogram. Vi lärde ut metoder som konkret kan förbättra mötet med barn och unga och göra dem mer delaktiga. Vi samarbetade med verksamheter för barn och unga till exempel inom skolan, socialtjänsten och psykiatrin som ville arbeta aktivt tillsammans med oss i projektet för att öka barns och ungas inflytande och delaktighet. Ett ungdomsteam var med och tog fram informationsmaterial som riktas till så väl unga som vuxna.
En informationsbroschyr som kan vikas ut till en liten affisch. Den vänder sig till ungdomar i åldrarna 13-25 år med tips om hur man kan ta hand om sig för att må bra. Den uppmuntrar unga till att söka stöd och hjälp och att inte ge sig förrän de hittar bra vuxna som de kan tala med.
Åtta sidor lättsam läsning för dig som är vuxen och vill bli bättre på att tala med unga personer som har det jobbigt. Handfasta tips från ungdomar om hur du kan du bli en vuxen som bryr dig. Till föräldrar och andra vuxna som möter barn i olika åldrar i sin profession.
Här hittar du de båda materialen och annan relevant information!
De har också tagit fram en webbsida där de har samlat en rad kontaktuppgifter för unga som söker kontaktvägar för att få hjälp och stöd. Den förklarar också vilka former av stöd som samhället kan erbjuda den som mår dåligt och/eller befinner sig i en utsatt situation.
Här hittar du sidan med samlad info!
Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH, är ett samarbete mellan patient-, brukar- och anhörigorganisationer verksamma inom det psykiatriska området. Vi arbetar för att patienter, brukare och anhöriga ska bli mer delaktiga i vård och stöd samt få ett större inflytande över de beslut som fattas inom olika samhällsområden. Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs för ökad kunskap i samhället om psykisk ohälsa.