Elevhälsan - Webbföreläsning om Tourettes syndrom riktad till skolpersonal Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Webbföreläsning om Tourettes syndrom riktad till skolpersonal

Publicerad: 2020-10-12
Webbföreläsning om Tourettes syndrom den 20 november 2020. Tourettes syndrom är en neuropsykiatrisk diagnos som kännetecknas av ofrivilliga ryckningar och ljud, så kallade tics, och den hamnar ofta i skymundan av mer välkända NPF-diagnoser som ADHD och autism.

Föreläsningen anordnas av psykologer och forskare som arbetar på BUP Forsknings- och Utvecklingscentrum i Stockholm.

Om webbföreläsningen 

Under föreläsningen berörs ämnen som hur man känner igen Tourettes syndrom, behandlingsalternativ, bemötande inom skolan och aktuell forskning. Förhoppningen är att öka medvetenheten om Tourettes syndrom i stort, liksom kunskapen om vad som kan göras från skolans håll för elever med diagnosen.  

Föreläsningen hålls av doktorand Per Andrén (författare av såväl svenska som internationella behandlingsriktlinjer för Tourettes syndrom), Vera Wachtmeister, Helene Ringberg, Anna Brodin och Moa Holmsved. Samtliga medverkande arbetar som psykologer vid BUP Forsknings- och Utvecklingscentrum i Stockholm. 

Forskningsstudie om internetbehandling (”BIP TIC”) 

Föreläsningen kommer även att innehålla information om en pågående forskningsstudie där barn och ungdomar (9-17 år) med tics/Tourettes syndrom får prova behandling via internet. Studien är öppen för familjer från hela landet och det krävs inga resor för de som deltar. Familjer kan själva anmäla intresse för studien via följande länk!


Anmälan till webbföreläsningen 

Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till skolpersonal inom elevhälsan och annan intresserad skolpersonal. Den kommer att hållas via videoprogrammet Zoom kl. 10:00-12:00 den 20 november 2020. Anmälan görs via följande länk senast 13 november 2020:  

Länk till anmälan
 


annonser

Föreläsare

Ämnen

medicinska insatser  hälsa  sekretess  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se