Elevhälsan - Elevhälsan - Caroline Dyrefors Grufman (BEO) - Elever har rätt att ha det bra i skolan Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


BEO-bloggen

Om kränkningar och mobbning i skolan av Barn- och elevombudet Caroline Dyrefors Grufman.

Elever har rätt att ha det bra i skolan

Nu är vårterminen i gång på riktigt. För en del av Sveriges 1,3 miljoner elever innebär det en vardag av otrygghet, stök i klassrummet och otillräckligt stöd.

Vad många elever inte vet är att de har rätt att ha det bra i skolan. Det står i skollagen. Ett barn ska inte behöva ta på sig det ansvar som enligt lagen är vuxnas. Den som vet sina rättigheter kanske vågar höja sin röst och säga – det här är inte okej.

Alla elever borde kunna gå till skolan med en bra känsla. Tyvärr ser det inte ut så idag. Därför har Barn- och elevombudet och Skolinspektionen tagit fram en film och en webbplats med syfte att öka kunskapen om barnens lagstadgade rättigheter i skolan.

Din rätt i skolan har vi samlat information om till exempel arbetsro, stress och mobbning och vad man som elev kan göra om man har problem eller om skolan gjort något fel. Här kan man också ställa frågor till oss på BEO och Skolinspektionen.

Du som jobbar i skolan får gärna skriva ut våra affischer och sprida våra budskap: Du har rätt att känna dig trygg och Du har rätt att ha det bra i skolan. Affischerna hittar du här.

Filmen:

Inlagt 2016-02-01 15:40 av Caroline Dyrefors Grufman (BEO)| Läst 68852 ggr. | Permalinkannonser

Föreläsare

Ämnen

pulsträning  digital stress  rörelse i skolan  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se