Elevhälsan - Elevhälsan - Caroline Dyrefors Grufman (BEO) - Mobbning tar sällan sommarlov Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


BEO-bloggen

Om kränkningar och mobbning i skolan av Barn- och elevombudet Caroline Dyrefors Grufman.

Mobbning tar sällan sommarlov

Nu är det sommarlov! För de flesta elever är det en härlig och efterlängtad tid. För de som blir mobbade eller kränkta kan det vara skönt att slippa gå till skolan, men det behöver inte betyda att kränkningarna slutar. De kan många gånger fortsätta, till exempel på sociala medier. De elever som blir utsatta för isolering eller utfrysning i skolan får dessutom ofta tillbringa lovet i ensamhet. Mobbningen tar tyvärr sällan sommarlov.

Blir du utsatt för kränkningar på nätet under sommarlovet rekommenderar jag att du tar upp det med någon vuxen på skolan när skolan börjar igen. Skolan har ett ansvar att utreda och åtgärda kränkningar som sker till exempel på nätet om de har kopplingar till skolan. Vill du fråga om råd hur du ska agera kan du också kontakta BEO vardagar mellan kl. 9–12:00 på 08-58 60 80 00 eller mejla till beo@skolinspektionen.se.

Nästa vecka ska jag vara i med i Almedalen. På Barnrättstorget kommer jag att hålla ett seminarium om vad lärare får och inte får göra i klassrummet för att upprätthålla trygghet och studiero. Seminariet hålls måndagen den 1 juli kl. 16:10. Jag hoppas att vi ses där!

Inlagt 2019-06-24 09:44 av Caroline Dyrefors Grufman (BEO)| Läst 5311 ggr. | Permalinkannonser

Föreläsare

Ämnen

stress  aktiva klassrum  rörelse i skolan  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se