Elevhälsan - Elevhälsan - Caroline Dyrefors Grufman (BEO) - #viberättar – en ny sajt för ett tryggare internet Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


BEO-bloggen

Om kränkningar och mobbning i skolan av Barn- och elevombudet Caroline Dyrefors Grufman.

#viberättar – en ny sajt för ett tryggare internet

#viberättar är en ny sajt för alla barn och unga som varit med om något som inte känns OK på nätet. Med hjälp av berättelser från unga ska vi vuxna förhoppningsvis kunna skapa ett sjystare och tryggare internet. Bakom projektet står Prinsparet Carl Philip och Sofias stiftelse.

Vi vet att allt för många unga utsätts för hat och nedsättande kommentarer på nätet. Det syns inte minst i de anmälningar som kommer in till BEO. Vi vet också att de allra flesta håller tyst om sina erfarenheter, och att vi vuxna har svårt att få överblick över hur nätvardagen för unga faktiskt ser ut.

Tidigare i år blev jag inbjuden att delta i Prins Carl Philips & prinsessan Sofias stiftelses nya projekt #viberättar. Det blev ett givande samtal om hur olika delar av samhället kan hjälpas åt för att minska näthatet. Jag tycker att det är ett mycket viktigt och bra initiativ och att det är positivt att så många aktörer som möjligt lyfter de här frågorna. Ingen som blivit utsatt för hat, kränkningar eller hot ska behöva ta på sig skulden. Vem som helst kan bli utsatt, men det finns hjälp att få. Att berätta om det man varit med om kan vara ett första steg.

Jag har även bidragit med råd till den som blivit utsatt. Det är viktigt att känna till att skolan alltid har en skyldighet att hjälpa och utreda om kommentarerna har en koppling till skolans verksamhet. Fler råd från mig hittar du här: https://prinsparetsstiftelse.se/viberattar/vad-sager-barn-och-elevombudet/

 

Inlagt 2018-06-20 08:54 av Caroline Dyrefors Grufman (BEO)| Läst 8841 ggr. | Permalinkannonser

Föreläsare

Ämnen

samverkan elevhälsa  specialpedagogik  lärarhälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se