Elevhälsan - Elevhälsan - Johan Hallberg Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Johan Hallberg

Blogg som tar utgångspunkt i skolutvecklingsfrågor med fokus på elevhälsa, skolkultur och värdegrund.
Postat 2019-06-26 11:42

Svenskt bidrag till "European toolkit for schools" - en elevhälsosatsning inom EU

För ett par veckor sedan hade vi på Malmaskolan i Kolsva fint besök i form av ett filmteam från Belgien. De var här på uppdrag av EU-kommissionen för att uppmärksamma våra goda resultat i arbetet med elevhälsa och stöd till elever som riskerar att inte få godkända betyg, ett s.k. "best practice".

Filmen kommer att spridas inom EU i en gemensam fortbildningssatsning för att uppmuntra skolutveckling kring elever i behov av särskilt stöd och visa framgångsrika metoder för hur elever ska kunna klara grundskolan.

Här kan du se ett längre reportage som Västmanlands Television har gjort om inspelningarna där de pratar mer med eleven Sebastian Karlsson, vars skolsituation filmen utgår ifrån, och producenten och regissören Emmanuel Jespers. Sebastian beskriver sin egen utveckling och framgång på ett väldigt fint sätt.

Länk till inslaget på Västmanlands Television.

De första tre filmerna i European toolkit for schools kommer att presenteras i höst.

Johan Hallberg
rektor, Malmaskolan i Kolsva

ADHD anpassaskolan anpassningar behov och insatser betyg och betygssättning diagnoser elevhälsa elevhälsan elevärenden extra anpassningar frisk och riskfaktorer förebyggande och främjande individnivå inkludering lyhörda lärare lågaffektivt bemötande lärande Psykisk hälsa psykiskohalsa relationellt perspektiv självförtroende självkänsla skola skolaföralla värdegrund åtgärder
annonser

Föreläsare

Ämnen

förskola  handledning  utbildning  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se