Elevhälsan - Kris och potentiellt trauma – ny bok om att förstå och stötta utsatta barn i förskolan Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kris och potentiellt trauma – ny bok om att förstå och stötta utsatta barn i förskolan

Förskolan spelar en viktig roll för att fånga upp barn som drabbats av en svår händelse eller potentiellt trauma. Den här boken hjälper pedagoger i förskolan att känna till tecken på kris och trauma hos barn, för att kunna fånga upp och stötta dessa barn.

Genom att agera i tid och känna till tecken på när ett barn har drabbats av en kris eller ett potentiellt trauma kan förskolans pedagoger i många fall bli helt avgörande för barnets kognitiva, sociala och emotionella utveckling. 

I boken ger författarna en tydlig introduktion kring kris och potentiellt trauma hos yngre barn. De återger kännetecken på ett potentiellt trauma och hur individuella förutsättningar påverkar barn i utsatthet. De delar med sig av de strategier, förhållningssätt och metoder som på ett tidigt stadium kan göra stor skillnad för utsatta barns lärande och utveckling, såväl på kort som lång sikt. 

Du får även ta del av konkreta praktikexempel och hur leken kan användas som stödinsats. Avslutningsvis finns material och hjälpmedel för att kunna samtala med barnen om det svåra de varit med om. 

Boken vänder sig till yrkesverksamma barnskötare, förskollärare och rektorer som vill stötta och förstå barn som befinner sig i utsatta situationer.

Céline Nordenhed är leg. förskollärare, lärare och specialpedagog med lång erfarenhet av arbete inom både förskola och skola, bland annat som specialpedagog, förskolechef och skolchef.

Anna Röst Riben är leg. psykolog och leg. psykoterapeut och har arbetat med personalutbildning, som barnpsykolog i förskola och skola samt nu på barn- och ungdomsmedicinsk mottagning (BUMM).

Läs mer och köp boken på Adlibris.se

2021-01-29

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande och förebyggande  tillgängliga lärmiljöer  åtgärdsprogram  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se