Elevhälsan - Världens längsta resa, Carl Pether Wirsén Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Världens längsta resa, Carl Pether Wirsén

Om ensamkommande unga i Sverige
Varje år kommer ensamkommande unga till Sverige. De har rest över hela världen till Europa, undan konflikter, krig och fattigdom. Världens längsta resa – om ensamkommande unga i Sverige handlar om dessa unga och om hur vi ska kunna förstå varför och hur de agerar.

I boken beskrivs ensamkommandes till synes irrationella uttryck för sorg, saknad, hemlängtan och ensamhet. Reaktioner som kan verka inkonsekventa och svårtolkade, men boken ger förklaringar till dessa beteenden och den bakomliggande psykologin. Den tar också upp vad som kan hända mellan avslagsbeslut och utvisning.

Boken Världens längsta resa riktar sig till myndighetspersonal, boendepersonal, tillförordnad vårdnadshavare, god man, familjer som öppnar sitt hem eller frivilliga som möter ensamkommande unga.

"Om jag får önska en grundläggande aha-upplevelse hos dig som läser den här boken, så är det insikten om det känslomässiga vattenmärke vi mer eller mindre omedvetet lämnar efter oss varje gång vi kommer i kontakt med en ungdom."

Så skriver författaren, Carl Pether Wirsén, i bokens slutord. 

2017-10-08

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

utsatthet  utanförskap  självkänsla  
Hitta fler föreläsare här