Elevhälsan - Pojke med mamma i fängelse är orolig och har många frågor Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Experten svarar

Pojke med mamma i fängelse är orolig och har många frågor

Fråga:

Hej! Jag arbetar som kurator på en skola och har nu samtal med en pojke vars mamma precis har hamnat i fängelse. Pojken har många frågor och är väldigt orolig för sin mamma och jag vet inte så mycket om fängelser och anstalter. Hur ser det egentligen ut i ett fängelse och vad får mamman göra om dagarna?


Svar:

Hej! Vad bra att du hör av dig med dina frågor! Vi möter många barn som undrar hur det egentligen är i ett fängelse och som är oroliga över att deras förälder inte har det bra.

Alla som är häktade eller sitter i fängelse i Sverige har ett eget rum och en egen säng. De äter mat antingen tillsammans med de andra eller på sitt rum. Det finns alltid personal som de kan få prata med och som hjälper till, de kallas för vårdare. Ofta finns ett gym så att de kan träna. På fängelser finns en skola, så de som vill kan lära sig olika saker. En bibliotekarie kommer till avdelningen och det finns böcker att läsa. Det finns också en sjuksköterka om en blir sjuk. Det är ganska likt en skola förutom att de måste sova där och att de inte får gå hem eller kan ringa när de vill.

Om du har fler frågor så kan du alltid höra av dig igen och be eleven ringa vår stödtelefon på 020-200 330.

Hälsningar BUFFF


Publicerat: 2017-09-22 15:00

Artikeln har visats: 1265 gånger
annonser

Föreläsare

Ämnen

skola  förskola  handledning  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se