Elevhälsan - Lasse Mattila Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Föreläsare > Lasse Mattila

Lasse Mattila


Att bygga bärande relationer

Att bygga bärande relationer  om konsten att vara en viktig vuxen i barns och ungdomars liv

En föreläsning med praktiska tips samt med musik av och med Lasse Mattila

Lasse Mattila är författare, handledare och föreläsare med fokus på barns och ungas utanförskap och utsatthet. Lasse är socionom och har i över 20 år arbetat med barn och unga i utsatta livssituationer, bl.a. inom socialtjänsten och som skolkurator. Lasse har en bakgrund som professionell fotbollsspelare och har även under många år arbetat med sociala frågor inom idrottsrörelsen. Lasse har skrivit böckerna Att förebygga livslångt utanförskap (2012) och Att bygga bärande relationer (2015) samt givit ut albumet På riktigt för dig (2015).

Sagt om föreläsningarna, böckerna och musiken

 Jag måste bara säga att jag hört mycket genom åren.. sett en del och lyssnat oerhört.. men aldrig hört en person som kan framhäva sitt budskap, fånga upp ett intresse och ge saklig kunskap på sättet du gjorde ikväll! STORT tack från oss i Sommarlyckan.... Du motiverar oss ännu hårdare nu! /Marcus Göthberg, Sommarlyckan

 "Något av en bibel om utsatta barn och hur samhället borde ta hand om dem, det är vad den här tjocka boken är. Lasse Mattila delar generöst med sig av egna erfarenheter av att vara ett barn i riskzonen och att sedan arbeta professionellt med utsatta unga. Allt är sprunget ur ett brinnande engagemang för barnen och för att vuxna ska begripa vad dem behöver."

Tidningen Social Qrage, nr 2 2013 om boken Att förebygga livslångt utanförskap

 Utan tvekan det bästa jag hört under mina 20 år som programansvarig på Bohusläns Museum. Lika bra som Hellström och Winnerbäck. /Ingrid Uhlman, program- och konferensansvarig, Bohusläns Museum, Uddevalla

En föreläsning kan arrangeras för både vuxna/personal/föräldrar och barn/unga (dock med olika innehåll, för barn mer om självkänsla och självförtroende och om konsten att förverkliga drömmar).

Under 2017 förelästa Lasse Mattila bland annat på 2nd International Young Carers Conference i Malmö och Socionomdagarna i Stockholm.

 Mer information  
Jag brinner för att förbättra livsvillkoren för barn och unga. Jag vill genom föreläsningar, böcker och musik inspirera och synliggöra möjligheterna i det förebyggande barn och ungdomsarbetet och ge praktiska och handfasta råd till alla som möter och på något sätt spelar en roll för barn och ungdomar i sin vardag. Föreläsningen varvas med egenskriven musik med angelägna och till ämnet kopplade texter.

Ämnen

särskilt stöd  självkänsla  självförtroende  utanförskap  utsatthet  anpassningar  

Kontaktperson

Lasse Mattila

Telefon

0708-22 79 95

Kontakta via epost Webbsida  
annonser

Föreläsare

Ämnen

sekretess  handledning  utfrysning  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se