Elevhälsan - Andreas Jonsson Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Föreläsare > Andreas Jonsson

Andreas Jonsson


Livet ska inte överlevas, det ska levas

Andreas Jonsson föreläser om attitydförändring och självinsikt och blir kontinuerligt anlitad av såväl skolor som företag. Med ett starkt engagemang och en stor dos humor talar Andreas om att må bra på riktigt, inifrån och ut, och att man för att förverkliga drömmar och mål måste börja med den viktigaste pusselbiten – sig själv.

Andreas Jonsson är en av landets främsta föreläsare inom antidiskriminering, normbrytande pedagogik och mänskliga rättigheter och över 125 000 har redan sett honom live. Hans arbete fokuserar på respekt för alla människors lika värde – oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning. Andreas är även flitigt anlitad av media tack hans mångåriga expertis och kompetens i arbetet med tonåringar och unga vuxna.

I grunden handlar hat om okunskap, rädsla och fördomar. Ingen människa föds till att hata, det lär man sig. Och om man kan lära sig att hata, så kan man även lära sig att älska. Andreas föreläsningar, workshops och speciellt framtagna metodmaterial vidgar perspektiv, öppnar möjligheter och möter hat med kärlek. Ingen pekpinne. Ingen storebror. Andreas arbete med tonåringar och unga vuxna har som mål och syfte att ge en vidare syn på samhället, ett öppnare 

samtalsklimat och en större tolerans mot det okända. Arbetet passar utmärkt i skolan, framför allt till värdegrundsdagar. Många idrottsklubbar, kyrkor och ungdomsorganisationer väljer att boka Andreas som talare på läger, kontraktsdagar och i samband med befintliga kvällsaktiviteter.

Andreas är även initiativtagare till det ideella projektet Livet Blir Bättre, ett projekt mot mobbning och kränkningar bland unga. Idén till projektet föddes efter att Andreas postat ett inlägg på Facebook med ett brev till sitt 10-åriga jag. Inlägget har idag delats över 43 000 gånger och av alla tusentals människor som kommenterat finns det många som vittnar om att de har haft det tufft i livet men att deras historia inte tog slut där – livet blev faktiskt bättre.

I början av 2018 lanserades boken “Gör nåt”, författad av Andreas Jonsson och pedagogen Anna-Lena Andersson. Boken är ett modernt metodmaterial om allas lika värde, normer och framtidsdrömmar som är framtaget för att enkelt kunna appliceras direkt i en pedagogisk verksamhet för tonåringar och unga vuxna då den är anpassad till läroplanen.

Hemsida:

Boka din föreläsning


Ämnen

mobbning  kränkningar  utanförskap  värdegrund  kärlek  

Kontaktperson

Elin Matsson Coordinator

Telefon

036 777 74 73

Kontakta via epost
annonser

Föreläsare

Ämnen

kränkningar  mobbning  värdegrund  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se