Finns kunskapen-kompetensen? - Mötesplatsen Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Mötesplatsen på Elevhälsan

Läs kort intro till vårt forum

Gå tillbaka   Mötesplatsen > Yrkesområde > Skolläkare

Detta är allt som skrivits i denna diskussion. Längst ner på varje sida finner du ett snabbsvarsformulär för enkel och snabb postning. Du kan också använda någon av knapparna "svara i diskussion", "svara med citat" eller "snabbsvara" för att komma till ett formulär för postning.
Svara
 
Ämnesverktyg
  #1  
Gammal 2009-03-31, 19:49
Ingemar Ingemar is offline
Medlem
 
Reg.datum: jun 2007
Inlägg: 2
Finns kunskapen-kompetensen?
Som ordförende i Elöverkänsligas Förening, så har jag vid ett flertal tillfällen varit i kontakt med skolläkare rörande barn som mår dåligt av datorer, mobiltelefoner, trådlösa DECT-telefoner m.m. Man skall akta sig för att generalisera, men kunskapen om funktionshindret elöverkänslighet och viljan att ta till sig information i ämnet förefaller mig mycket dålig bland skolornas hälso- och sjukvårdspersonal.

Detta är mycket allvarligt då första kontakten ofta sker i skolan, då ett barn reagerar på elektromagnetisk strålning. Saknas kunskap och förståelse, att det faktiskt finns annat än det som skolmedicinen lär ut, så drabbar detta den hjälpsökande hårt.

Dagens skolsituation, där man erbjuder eleverna bärbara datorer med trådlös uppkoppling, ser vi mycket allvarligt på eftersom förändringen av skolmiljön (den elektromagnetiska miljön) ökar mycket drastiskt. Inte bara det faktum att så gott som alla elever har mobiltelefoner, nu ökas även strålnivån på med massor av datorer.

Vi har inget att vinna på att skrämmas eller att ljuga om situationen som uppstår, vi ber bara Er alla inom skolan att tänka efter lite vad som hände på 1980-talet, då datorerna kom in på kontoren, då blev massor av människor sjuka, bildskärmsskadade och el-överkänsliga. Dagens datorer och bildskärmar är mycket bättre, men antalet, den trådlösa tekniken och de högre effekterna + alla mobiltelefoner fanns inte på den tiden.

Tveka inte att kontakta Elöverkänsligas Riksförbund om ni har frågor.


Ingemar Karlsson

info@feb.se
www.febv.com
www.feb.se
Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg

Regler för att posta
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:29.


Powered by: vBulletin Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
annonser

Föreläsare

Ämnen

åtgärder  drogpolicy  Narkotikaprevention  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se