Elevhälsan - Anhörigriksdagen 2019 Barn & unga Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Anhörigriksdagen 2019 Barn & unga

Anhörigriksdagen 2019 Barn & unga


Start: 7 maj
Slut: 8 maj
Plats: Arena Varberg
Arrangör: Anhörigas Riksförbund

Nordens största anhörigkonferens

Anhörigas Riksförbund bjuder in till Sveriges 21.a Anhörigriksdag, Nordens största anhörigkonferens, i ett soligt och vårgrönskande Varberg.

I år har vi valt tema Barn och unga, en stor grupp som länge inte setts som anhöriga utan bara som barn. Samtidigt vet vi, i takt med att allt mer forskning presenteras, att ett stort antal barn far illa varje år på grund av att de stöttar en närstående i hemmet.

17% av alla barn växer upp i en familj där en vuxen vårdas för ett missbruk eller psykisk ohälsa. Av dessa är det dubbelt så många som går ut grundskolan med ofullständiga betyg.

Nära 5.000 femtonåringar tvingas stanna hemma från skolan i minst en dag i veckan för att vårda en vuxen i hemmet. Allt fler barn tvingas hjälpa en närstående med att tolka i kontakter med myndigheter och sjukvård.

Som vanligt kommer vi även diskutera anhörigfrågan ur andra perspektiv som efterfrågas från er. Så alla ni som delar vårt engagemang för landets anhöriga – kom till Varberg 7 – 8 maj 2019 för två fullmatade dagar av samtal, föreläsningar, nätverkande och branschinformation.

Här kan du läsa programmet 
Start:
7 maj
Slut:
8 maj

Plats
Arena Varberg

Pris 4150 kr
Arrangör
Anhörigas Riksförbund

Kontaktperson
Anett Karlsson
Telefon
010-155 70 61

Kontakta
annonser

Föreläsare

Ämnen

handledning  hälsa  medicinska insatser  
Hitta fler föreläsare här