Elevhälsan - Föreläsning ”Fördel ADHD” med Anders Hansen (Stockholm)

 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Föreläsning ”Fördel ADHD” med Anders Hansen (Stockholm)

Föreläsning ”Fördel ADHD” med Anders Hansen (Stockholm)


Start: 17 oktober 14:00
Slut: 17 oktober 17:00
Plats: Gymnastik och idrottshögskolan GIH, Stockholm
Arrangör: TeamKoncept

Välkomna till en eftermiddag där du som pedagog, förälder får ta del av den senaste forskningen inom ADHD. Anders Hansen ger en nyanserad bild av vad ADHD egentligen är, vilka fördelar och utmaningar som finns.
Hansen menar även att alla har vissa drag av ADHD och att förstå vad det innebär är en av de största vinsterna.

Ett gemensamt drag hos de som de går bra för med diagnosen ADHD är att de har lärt sig att använda fördelarna och faktiskt förstå vad diagnosen innebär och hur de själva fungerar.

Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan – vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

Anders Hansen, överläkare i psykiatri, författare. Tidigare böcker; "Hälsa på
recept", "Hjärnstark"

Schema/innehåll
Kl 14:00-15:00 Registrering och fika med tilltugg
Kl 15:00-16:00 Föreläsning med Anders Hansen
Kl 16:00-16:30 Diskussioner/frågestund
Kl 16:30-17:00 Summering, kollegiala diskussioner


Start:
17 oktober 14:00
Slut:
17 oktober 17:00

Plats
Gymnastik och idrottshögskolan GIH, Stockholm

Arrangör
TeamKoncept


Anmäl dig senast
2017-10-13 Lägg till i kalendern
annonser

Föreläsare

Ämnen

skola  förskola  utbildning  
Hitta fler föreläsare här