Elevhälsan - Heders-problematik hos barn och unga Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Heders-problematik hos barn och unga

Heders-problematik hos barn och unga


Start: 13 mars
Slut: 14 mars
Plats: Stockholm Quality Hotel Globe Arenaslingan 7
Arrangör: Teknologisk Institut

Hur kan vi förebygga och förhindra problemet med hedersförtryck och våld för de barn och unga som är utsatta? Få svaren på denna högaktuella konferens där du även får ta del av kommunikationsstrategier, konkreta tips för rätt bemötande av föräldrarna samt riktlinjer vid tvångsgifte.

Sverige har utvecklats till ett mångkulturellt samhälle och den snabba samhällsförändringen ställer höga krav på personalen inom skola, socialtjänst, omsorg och rättsväsendet gällande bemötandet av nya kulturer och människor.

En ny form av samhällsproblem har i denna interaktion uppstått – hedersproblematiken. Många har flytt från förföljelse och ofrihet för att komma till demokratin Sverige, men de möts fortfarande av hedersvåld och förtryck. Denna problematik drabbar speciellt barn och unga som inte får leva utifrån sina rättigheter. Hur hjälper och bemöter vi de barn och unga som är utsatta? Hur kan vi förebygga och förhindra problemet?

Dessa frågor och många fler besvaras på denna högaktuella konferens där du även får ta del av kommunikationsstrategier, konkreta tips för rätt bemötande av föräldrarna samt riktlinjer vid tvångsgifte.

Läs mer och program

Varmt välkommen!
Start:
13 mars
Slut:
14 mars

Plats
Stockholm Quality Hotel Globe Arenaslingan 7

Arrangör
Teknologisk Institut

Kontaktperson
Projektledare, Daniela Källström
Telefon
076-527 55 40

Kontakta
Anmäl dig senast
2018-03-12
annonser

Föreläsare

Ämnen

föreläsningar  extra anpassningar  särskilt stöd  
Hitta fler föreläsare här