Elevhälsan - Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete - en 2 dagars utbildning

 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete - en 2 dagars utbildning

Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete - en 2 dagars utbildning


Start: 27 mars 09.00
Slut: 28 mars 16.30
Plats: Bondegatan 55, Stockholm
Arrangör: Akademi Magelungen

Människors förmåga till mentalisering är grundläggande för vår psykiska hälsa. Att kunna förstå oss själva och andra som drivna av tankar, känslor, drömmar, hopp och längtan, har visat sig centralt för vårt välbefinnande. Mentaliseringsbaserad terapi (MBT) utvecklades från början i arbetet med personer med emotionell instabil personlighetsstörning (tidigare borderline), men har under de senaste åren framgångsrikt kommit att användas som terapeutisk hållning och strategi inom flera andra områden.

Kursen ger kunskap om de grundläggande begreppen inom mentaliseringsteorin och hur dessa förhåller sig till anknytningsteori. Detta skapar förutsättningar för att sedan lära ut mentaliseringsbaserade behandlingsstrategier, förhållningssätt och interventioner. Fokus ligger på arbete med barn, ungdomar och familj, men de teorier som lärs ut passar lika bra i arbete med vuxna.

Introduktionskursen vänder sig till dig som vill utveckla dina befintliga metoder i arbetet. Du kanske arbetar som behandlingsassistent, socionom, sjuksköterska, terapeut, kurator eller inom ett annat behandlande yrke.

Lisbet Knudsen, socionom samt vidareutbildad familjeterapeut. Biträdande föreståndare på Magelungens behandlingshem, Södermalm, Stockholm.

Petter Marklund, familjeterapeut på Magelungen med inriktning KBT och Mentaliseringsbaserat arbete.

Anmäl dig
Start:
27 mars 09.00
Slut:
28 mars 16.30

Plats
Bondegatan 55, Stockholm

Arrangör
Akademi Magelungen

Telefon
076-050 27 92

Kontakta
Anmäl dig senast
28 mars Lägg till i kalendern
annonser

Föreläsare

Ämnen

självkänsla  särskilt stöd  självförtroende  
Hitta fler föreläsare här