Elevhälsan - Mentalt stark™ Distanskurs börja när du vill och avsluta inom 3 månader. Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Mentalt stark™ Distanskurs börja när du vill och avsluta inom 3 månader.

Mentalt stark™ Distanskurs börja när du vill och avsluta inom 3 månader.


Start: 1 december
Slut: 31 december
Plats: Online
Arrangör: Resistant Minds

Mentalt stark™- Utbildning om Psykologisk Resiliens för dig som arbetar med ungdomar
Ungdomar upplever precis som vuxna både motgångar, misslyckanden, sorger och bedrövelser i sin vardag. Det som skiljer vuxnas upplevelse av detta är ofta att man genom sin vandring i livet lärt sig hur man bäst ska hantera de negativa känslor som motgångarna för med sig, något som ungdomar inte har fördelen av. Att känna sig vilsen då det gäller att hantera sig själv på bästa sätt när svåra känslor dyker upp, är en upplevelse många ungdomar delar.

En god psykologisk motståndskraft – att vara mentalt stark

Resiliens, eller psykologisk motståndskraft handlar om förmågan att snabbt återhämta sig från en motgång eller ett misslyckande i livet och att växa av dessa upplevelser, vilket leder till att man upplever sig mer och mer kapabel att hantera sig själv då livet visar sig från sin mindre bra sida.

Skolpersonal i rollen som mental tränare

Vår licensieringskurs för dig som arbetar med ungdomar syftar till att skapa goda förutsättningar att arbeta med mental friskvård och därmed förebygga psykisk ohälsa. Mentalt stark är ett evidensbaserat koncept som hjälper individer att bygga upp sin psykologiska motståndskraft. Vi vill gärna se på den här kursen som något som gör det möjligt för ungdomarna att med din hjälp nå sin fulla potential och utvecklas till den bästa versionen av sig själva.

De som använder sig av Mentalt stark berättar för oss att de kan se en tydlig positiv förändring av ungdomar mående och att den mentala styrka som utvecklas på ganska kort tid är förbluffande.

Vår kurs och de lektioner som återfinns i detta program bygger helt på evidensbaserad metodik hämtad från positiv psykologi och kognitiv beteendeterapi och då metodiken anpassats till mental friskvård, kan alla som jobbar med ungdomar oavsett yrkesroll och utbildningsbakgrund använda kursens metoder och verktyg utan risk för ”att göra fel”.

Metodik
Metodiken som du under kursen får lära dig är uppbyggd på 6 st hela lektionsavsnitt samt 10 st fristående övningar där du leder ungdomarna genom diskussioner och praktiska moment vilka alla syftar till att hjälpa ungdomarna att bli mentalt starka.
Som deltagare på vår handledningskurs får du dels en möjlighet att ta dela av aktuell forskning inom området psykologisk motståndskraft, men även att öva dig i rollen som mental tränare utifrån de verktyg du får lära dig att använda.

Licensiering
Efter avslutad kurs, under förutsättning att du klarat såväl de avslutande proven, så erhåller du en licensiering från Resistant Minds att använda vår metodik, vilket innebär att du får tillgång vårt lektionsmaterial, uppdatering av detta material samt full support från någon av våra psykologer. Du kommer dessutom att bli inbjuden till ett nätverk bestående av andra licensierade lärare och mentorer där du kan utbyta erfarenheter med andra i din roll.

Kursformat
Samtliga våra kurser och workshops är numera helt nätbaserade vilket för dig som deltagare innebär att du kan studera helt i din egen takt var du än befinner dig. Utöver detta så innebär det digitala formatet ett mycket fördelaktigt pris för att bli licensierad av oss. Genom vår utbildningsplattform får du tillgång till föreläsningar, presentationsmaterial, kursdokumentation, litteraturhänvisningar samt ett stort antal forskningsartiklar. Enklare kan det inte bli.

Kursstart
Våra kurser startar löpande och du har 3 månader på dig att studera in materialet och genomföra slutprovet.

Pris
1500 Kr exklusive moms

I priset ingår aktuellt handledningsmaterial, övningsuppgifter, powerpoint fil med tillhörande presentationer samt videobaserade föreläsningar och självskattningstest.
Start:
1 december
Slut:
31 december

Plats
Online

Pris 1500
Arrangör
Resistant Minds

Kontaktperson
Tomas Lönn
Telefon
0705333119

Kontakta
annonser

Föreläsare

Ämnen

ansvarsfrågor  dokumentation  sekretess  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se