Elevhälsan - MHFA - Mental Health First Aid Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > MHFA - Mental Health First Aid

MHFA - Mental Health First Aid


Start: 26 november 09.00
Slut: 27 november 12.00
Plats: Lady Hamilton Hotell, Stockholm
Arrangör: Resistant Minds

Allt fler ungdomar rapporteras må psykiskt dåligt och hur vuxna bemöter en ungdom med psykisk ohälsa har i vetenskapliga studier visat sig avgörande för hur mående hos den unge utvecklas. Vad har du för kunskap om psykisk ohälsa, dess orsaker och symptom? Har du kunskap om hur du som vuxen bäst kan samtala med en ung person som mår psykiskt dåligt? Känner du dig tveksam till att svara ja på dessa frågor är detta kursen för dig.

The Mental Health First Aid Training and Research program (MHFA), som på svenska fått namnet Första hjälpen till psykisk hälsa, utformades år 2000 av professor Antony Jorm vid University of Melbourne. Under följande år har programmet utvecklats och utvärderats vetenskapligt och används nu i 15 länder runt om i världen. Målsättningen med programmet Första hjälpen till psykisk hälsa är att rädda liv genom att öka allmänhetens kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord.

Man kan, genom ett antal enkla åtgärder i en akut situation, förhindra att tillståndet förvärras eller förbättra möjligheterna till tillfrisknande. Första hjälpen till psykisk hälsa ges till den person som behöver hjälp med psykiska problem eller med att hantera en akut psykisk kris, innan han eller hon kan få professionell behandling.
Start:
26 november 09.00
Slut:
27 november 12.00

Plats
Lady Hamilton Hotell, Stockholm

Arrangör
Resistant Minds

Lägg till i kalendern
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande arbete  stress  hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se