Elevhälsan - Psykisk hälsa i kristider Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Kursguiden > Psykisk hälsa i kristider

Psykisk hälsa i kristider


Start: 1 december
Slut: 31 december
Plats: Valfritt - digital kurs
Arrangör: Reacta

Digital kurs för skolans hälsofrämjande arbete.

Carolina Klüft f.d. elitfriidrottare & Katarina Laundy leg. psykolog ger tillsammans med framgångsrika forskare och inspiratörer sina bästa tips, metoder och verktyg att arbeta hälsofrämjande i skolan under krisen. Välkommen till en utbildning där vi vänder oro och rädsla till ett positivt arbete med eleverna och deras hälsa.

Hälsofrämjande metoder under kristider?
Ökad frånvaro hos elever och lärare, brist på resurser, rädsla och oro utmanar skolans hälsofrämjande arbete och därmed arbetet mot utbildningens mål. Samtidigt minskar elevernas friskfaktorer hemma och på fritiden där barn och unga i utsatta situationer påverkas mest. Hur kan vi i denna situation och i framtiden bibehålla och öka skolans hälsofrämjande arbete? Hur kan vi arbeta på individ-, grupp- och organisationsnivå för ett väl fungerande hälsofrämjande arbete mot utbildningens mål?

Förstärk skolans elevhälsoarbete!
Utbildningen ger dig fungerande metoder som har dokumenterad effekt och evidens att användas både i kristider och i framtiden för ett förstärkt elevhälsoarbete. Ge dig själv pep & kunskap att arbeta utifrån ett salutogent perspektiv som ökar och bibehåller elevernas psykiska hälsa, både i nuvarande läge och i framtiden.

Ny uppdatering 2020-10-05!
Två nya föreläsare! Johan Hallberg, rektor på Malmaskolan i Kolsva och Ann-Cathrin Jansson, föreståndare på ungdomsgården berättar hur skolan och fritiden kan samverka framgångsrikt för elevernas lärande och hälsa. Vi uppdaterar kursen löpande efter rådande läge så du har de verktyg som behövs för att arbeta hälsofrämjande enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och senaste forskningen.

Kostnadseffektivt
I kursavgiften ingår att all personal på skolan kan gå kursen under tre månader. Efter avslutad kurs får samtliga på skolan som gått kursen ett kursintyg.

Stödmedlem?
Som stödmedlem får du en extra månad att gå kursen (totalt fyra månader) och kan betala kursavgiften med skolans kompetensstöd och gå gratis. Se din verksamhets kompetensstöd här
Start:
1 december
Slut:
31 december

Plats
Valfritt - digital kurs

Pris Se text
Arrangör
Reacta

Kontaktperson
Fredrik Thelander
Telefon
08-940 410

Kontakta
Anmäl dig senast
2020-10-26
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande och förebyggande  extra anpassningar  föreläsningar  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se