Elevhälsan - Tillgång till Migrationsverket system Melker Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


PMO-datorjournal svarar

Tillgång till Migrationsverket system Melker

Fråga:

Ska en PMO-administratör ha tillgång till migrationsverkets system, Melker, för att få uppgifter om elevers både nya och gamla personnummer så att de kan slå samman journaler?


Svar:

Det är vanligt att man upprättar en koppling mellan PMO och det befolkningsregister man använder sig av för att få tillgång till korrekta personuppgifter. Inom Elevhälsan använder man sig av elevadministrativa system  som hanterar elevdata och klassplaceringsuppgifter som kan läsas in i PMO.

Det finns ingen koppling direkt till Migrationsverkets system idag, men det är ju inget som hindrar att du ges åtkomst till detta om ni har tillgång till det inom kommunen. Detta behöver i så fall hanteras av IT-avdelningen inom din kommun. En faktor i sammanhanget är också hanteringen av reservnummer till asylsökande barn. Enligt uppgift kommer Skatteverkets samordningsnummer att vara det tillfälliga, unika personnummer som gäller för denna grupp. När detta träder i kraft kommer förhoppningsvis behovet av att slå samman journaler inte att vara lika stort som tidigare.

// Gudrun Söderlind


Publicerat: 2017-05-03 19:56

Artikeln har visats: 2501 gånger
annonser

Föreläsare

Ämnen

inkludering  skolförbättring  EHM-elevhälsomötet  
Hitta fler föreläsare här