Elevhälsan - Sömn och stress: Anna Nygren Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Experter > Anna Nygren > Sömn och stress: Anna Nygren

Sömn och stress: Anna Nygren

Jag heter Anna Nygren och är elevhälsan.se:s expert på elevers sömn- och stressproblem och jag bloggar också. Jag bor på en liten gård öster om Uppsala. Mitt jobb innebär att jag åker runt i Sverige och föreläser om hur elevers livsstil påverkar både hur de mår och hur det går i skolan. Åhörarna är både elever, personal och vårdnadshavare. Jag utbildar också personal inom skola, vård och omsorg i hur man kan jobba förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande med livsstilsfrågor. 2014 lanserades sajten www.unglivsstil.se som jag är grundare av.

Efter att ha jobbat både som grund- och gymnasielärare och sett hur eleverna blev mer och mer ofokuserade och trötta vidareutbildade jag mig inom bland annat sömn och stress, hjärna och beteende och psykiatri. Jag förenar min pedagogiska utbildning, min utbildning inom livsstilsfrågor och min erfarenhet av att jobba med ungdomar, både inom skolan och tidigare inom barn- och ungdomspsykiatrin. Sedan 2007 har jag jobbat med sömn- och stressproblematik hos unga och 2011 utkom min första bok i ämnet.

Här är mina besvarade expertfrågor

Här är min blogg här på elevhälsan.se

Utbildningar: På hemsidan www.unglivsstil.se kan du läsa mer om de utbildningar som ges via Ung Livsstil. De kurser som ges är: Sömnskola, ett konkret verktyg för att jobba med elevers bristande livsstil. Djupavslappning, en metod för att hjälpa elever och/eller kollegor att hantera stress och sömnproblem samt Förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan, en kurs med utgångspunkt i Skolinspektionens rapport från juni 2015.

Föreläsningar: På hemsidan finns mer information om föreläsningarna. Mejla en förfrågan till info@unglivsstil.se för tider och priser.

Kontakt: anna@unglivsstil.se telefon: 0708-208 999

Hemsida: www.unglivsstil.se

Lästips: Så funkar det! -sömn, stress och lite annat

Foto: Angelica Klang

Illustrationen är gjord av Rebecka Helmersson, InkTooth.

annonser

Föreläsare

Ämnen

Säkerhet  Trygghet  Konflikthantering  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se