Elevhälsan - Arrangör för temadag om internet sökes! Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Arrangör för temadag om internet sökes!

Publicerad: 2007-11-08
Medierådet kontaktade elevhälsan.se för hjälp med att sprida denna information.

Tycker du att vuxna borde känna till mer om ungdomars vardag på nätet? Har du ett nätverk av personer inom socialtjänst och/eller skolhälsovård? Medierådet söker dig som vill vara medarrangör till ett heldagsseminarium om Det unga internet.

Medierådet driver kampanjen Det unga internetmed stöd från EU-kommissionens Safer Internet Plus Programme. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten om säkrare användning av internet bland barn och unga och består av en serie regionala heldagsseminarier som vänder sig till personer som arbetar inom skolhälsovården, socialtjänsten eller som på annat sätt möter barn och unga i behov av stöd. Det första seminariet arrangerades i Örebro den 3 oktober 2007. Nu söker vi regionala medarrangörer till ytterligare tre seminarier under våren 2008.  
Arbetsfördelning
Vi erbjuder en paketlösning i form av en färdig fortbildningsdag och står för kostnaderna i samband med program och innehåll samt för produktion av en omfattande verktygslåda med informations- och studiematerial till varje deltagare. I gengäld räknar vi med att våra lokala/regionala samarbetspartners står för lokalhyra och teknisk utrustning, förtäring, distribution av inbjudan, registrering av anmälningar, hantering av utvärderingar samt rekrytering av ungdomar till ungdomspanelen.

Målsättningen är att fortbildningsdagen ska vara gratis för deltagarna, men visst utrymme finns för arrangören att t.ex. ta ut självkostnadspris för förtäring.

Innehåll
Seminariet bygger på en och samma grundplattform men kan i vissa delar anpassas efter lokala behov och möjligheter. Dagen inleds med att Medierådet presenterar fakta. Psykolog Majlis Winberg Salomonsson talar om ungdomars identitetsskapande på nätet. Forskare Elza Dunkels visar och diskuterar betydelsen av det sociala nätet. Johnny Lindqvist från Friends talar om e-mobbning. Anders Ahlqvist från Rikskriminalpolisen berättar om de vanligaste nätbrotten bland unga. Dessutom medverkar en ungdomspanel som berättar om egna upplevelser och erfarenheter av sin vardag på nätet. Hela dagen modereras av Elsa Gellermark som annars arbetar som programledare för barn- och ungdomsprogram på UR och SVT. Se programmet för utbildningsdagen i Örebro.

Programmet för utbildningsdagen i Örebro (pdf 131 Kb)

Intresseanmälan
I december 2007 kommer vi att fatta beslut om när och var vi ska arrangera vårens tre seminarier. Om din organisation är intresserad av att vara arrangör ser vi fram emot en kortfattad intresseanmälan.
(Se bifogat dokument för detaljer.)

 Läs mer http://www.medieradet.se/templates/Page____1332.aspx (öppnas i nytt fönster)

Intresseanmälan  (Pdf 120 Kb)


Vi vill ha er intresseanmälan senast fredagen den 16 november 2007.
Skicka er intresseanmälan via e-post till lena.fagerstrom@culture.ministry.se Har du frågor angående vad det innebär att vara medarrangör kan du nå Lena på tel 08-405 30 13 mobil 070-223 81 14

 

 


annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykisk hälsa  Psykologisk motståndskraft  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se