Elevhälsan - EN DAG I TAGET Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


EN DAG I TAGET

Publicerad: 2007-05-07
Lika aktuellt idag som när filmerna producerades 2001, 8 filmer om vanliga folksjukdomar producerade av Göran Stangertz och med kända svenska skådespelare. En mycket bra start för att få igång diskussioner i skolan.
En dag i taget - ADHD/DAMP
Karin förstår tidigt att det är något som inte stämmer med hennes son Albin. I skolan har han svårt att följa med och han får väldiga raseriutbrott. När Albin får diagnosen ADHD kommer beskedet delvis som en lättnad för Karin, som hoppas att Albin äntligen ska få hjälp. Hjälpen uteblir dock och familjen känner sig orolig och övergiven. Karins liv kretsar snart bara kring Albin och när skolan inte längre vill ta sig an honom blir hon tvungen att stanna hemma på heltid.

Filmerna tar upp 8 olika ämnen: Varje program skildrar på ett realistiskt sätt hur det är att råka i ett missbruk - men också vilken väg det finns tillbaka. Samtliga läkare och terapeuter spelar sig själva.

En dag i taget - Ätstörningar Mie är på ytan en "lyckad" person; 25 år, fotograf, oerhört ambitiös med enorma krav på sig själv. Genom att ha fullständig kontroll över maten upplever hon att det går att bringa ordning i det kaos som råder inom henne.

Övriga tema handlar om;Utbrändhet, Panikångest, Spelmissbruk, Alkoholism, Medicinmissbruk, Sexmissbruk. Ordinarie paketpris för alla 8 filmerna 7600 kr men om man köper hela serien före den 31 maj kostar den 3200 kr.Läs mer och beställ filmerna
annonser

Föreläsare

Ämnen

förskola  skola  handledning  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se