Elevhälsan - Friends lanserar unikt kartläggningsverktyg om sexuella trakasserier Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Friends lanserar unikt kartläggningsverktyg om sexuella trakasserier

Publicerad: 2019-03-15
I samarbete med ledande forskare inom området lanserar Friends nu ett unikt kartläggningsverktyg för att minska sexuella trakasserier i skolan. Friends har många års erfarenhet av arbete mot sexuella trakasserier, en fråga som också fått stor uppmärksamhet de senaste åren.

Sexuella trakasserier i skolan är ett ämne som upplevs svårt att prata om, och normaliseringen av sexualiserade beteenden har gjort att det varit utmanande att få en korrekt bild av situationen på enskilda skolor. För att komma åt detta har Friends, i samarbete med professor Katja Gillander Gådin och fil. dr Heléne Zetterström Dahlqvist på Mittuniversitetet, utvecklat ett nytt fördjupande kartläggningsverktyg som fokuserar helt på elevernas erfarenheter av sexuella trakasserier.

– Det är ett stort framsteg att nu kunna erbjuda skolorna ett kartläggningspaket som fokuserar helt på ämnet sexuella trakasserier. Ambitionen är att en mer specifik kartläggning och analys ska leda till att både Friends och de skolor Friends samarbetar med ska få verktyg att arbeta mer effektivt kring sexuella trakasserier utifrån varje skolas specifika situation, säger Fredrika Järnehall, Utbildningschef Friends.

Det nya kartläggningspaketet finns tillgänglig för högstadiet och gymnasiet. Ett liknande verktyg för mellanstadiet tas fram under 2019. Redan nu erbjuder Friends teaterföreställning ”Jag är Aviola” för de yngre eleverna på skolan – en föreställning om sexuella trakasserier, mobbning, ensamhet och kärlekslängtan.

Föreläsningsturné och erbjudande

Vid intresse finns möjlighet att träffa Friends under en föreläsningsturné i Stockholm, Jönköping, Nyköping, Sölvesborg, Luleå, Karlstad, Malmö, Göteborg och Umeå under mars-april. Medverkande får då lära sig mer om sexuella trakasserier och det nya kartläggningsverktyget. Skolor erbjuds även insatser till specialpris under perioden.

Mer om utbildning och priser här: https://friends.se/vara-utbildningar/skola/

För mer info kontakta:
Fredrika Järnehall, Utbildningschef Friends, fredrika.jarnehall@friends.se , 070-895 35 38
Elin Jäderström, pressansvarig Friends, elin.jaderstrom@friends.se , 070-725 54 33Källa: Pressmeddelande från Friends
annonser

Föreläsare

Ämnen

hjärnan i skolan  fysisk aktivitet  Psykisk hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se