Elevhälsan - Hjälp oss sprida information om okejsex.nu Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Hjälp oss sprida information om okejsex.nu

Publicerad: 2008-01-16
Operation Kvinnofrids kampanj okejsex.nu, som genomfördes i slutet av 2007, har fått ett stort genomslag i hela länet både på skolor och i media. Kampanjsajten har under knappt två månader haft drygt 90 000 unika besökare. Kampanjsidan är fortfarande öppen och unga människor kan (åtminstone t o m mars månad ut) maila frågor om sexuella övergrepp och var gränsen går mellan vad som är okej eller inte i en sexuell relation.

Vi har fått in cirka 600 mail under perioden från killar och tjejer som har frågor om vad som är okej sex. Frågorna visar att många tjejer har blivit utsatta för sådant som inte är okej och att det är första gången som de berättar om sina upplevelser för någon. Vi förstår att kampanjsidan fyller en viktig stödfunktion och den kan användas inte minst som stöd för de här tjejerna att söka hjälp för sina upplevelser.

Under januari kommer Operation Kvinnofrid därför att genomföra ett ytterligare ett utskick av material till alla gymnasieskolor i länet. Vi ber er om hjälp att fortsätta sprida kampanjmaterialet på er skola. Den hjälp vi får är mycket viktigt för att arbetet med dessa frågor ska fortsätta och inte avstanna när själva kampanjperioden är avslutad.

http://www.okejsex.nu/ ska finnas kvar under hela 2008.
På hemsidan http://www.operationkvinnofrid.nu/.nu kan Du beställa mer material om det du fått inte
räcker.

Har du några funderingar maila: katarina.edlund@ab.lst.se

Tack för ditt engagemang!

Operation Kvinnofrids arbetsgrupp


annonser

Föreläsare

Ämnen

åtgärdsprogram  tillgängliga lärmiljöer  föreläsningar  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se