Elevhälsan - Inled höstterminen med att arbeta med kamratskap och trygghet Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Inled höstterminen med att arbeta med kamratskap och trygghet

Publicerad: 2020-08-14
Skolans lärresurs för att arbeta systematiskt med värdegrund.

Med hjälp av Värdegrunden kan skolan främja ett skolklimat där alla elever känner sig trygga och respekterade. Värdegrunden ger även skolan möjlighet till ett aktivt och systematiskt arbete med värderingsfrågor som kan genomsyra undervisningen.

Värdegrundens teman Välkomna tillbaka efter ett långt sommarlov. Nu när skolan börjar igen och alla klasser startar upp ett nytt läsår har vi samlat ett antal lektioner för att arbeta med kamratskap och trygghet.

  • Bygg ett vänskapshus är för årskurs 1-3 (del av serie)
  • Värdegrundshuset är för årskurs 4-6 (del av serie)
  • Teambuilding-lektioner är för årskurs 7-9

Värdegrunden är ett enkelt verktyg Värdegrunden är ett enkelt verktyg för den enskilda pedagogen, arbetslaget eller hela skolan att komma igång och kontinuerligt arbeta med värdegrundsuppdraget.

Varje lektion är kopplad till ett tema Varje lektion är kopplad till ett tema, en årskurs och ett eller flera ämnen. Pedagogen eller annan personal kan genomföra lektionen i helskärmsläge. Då kan hen välja om eleverna ska arbeta i deras datorer/läsplattor eller använda projektor. Det finns även möjlighet att skriva ut eller spara lektionen om så önskas.

Det finns över 70 lektioner Det finns över 70 lektioner från årskurs 1 till gymnasiet och banken fylls kontinuerlitgt på med nya lektioner som tar upp aktuella frågor som berör elevernas verklighet och vardag.

Kontakta edvin@vardegrunden.se eller på telefon 070 950 34 79, för att prova Värdegrunden kostnadsfritt i två veckor, ange "elevhälsa och skolans namn" för att ta del av erbjudandet.Läs mer om Värdegrunden
annonser

Föreläsare

Ämnen

fysisk aktivitet  sömn  stress  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se