Elevhälsan - Tjejer hängs ut på nätet P1 Miniserie



 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Tjejer hängs ut på nätet P1 Miniserie

Publicerad: 2020-03-24

Fotograf: Mattias Ramos/SR
Sukran Kavak arbetar på P1 dokumentär: Miniserie och har gjort en radioserie i (tre delar, 25 min var) som handlar om unga tjejer som hängs ut på nätet med bilder och kränkande kommentarer. Han har gjort en enkätundersökning med 220 elever i åttan som fått svara på sina upplevelser kring ämnet.

En del SO-lärare har spelat upp vissa delar av programmet på lektioner och det har varit väldigt uppskattat av eleverna. Många unga skulle vara intresserad av att höra programmen.

1. Domedagen – när tjejerna hängdes ut på nätet 

Amiras privata video-klipp sprids av en okänd person på Snapchat med texten "Västerorts största hora". Polisens spår leder till en av Sveriges största uthängningar av unga tjejer på nätet.

2. De kallar oss horor

Linnea får veta att killar i klassen har tagit bilder på henne i smyg, under skoltid och spritt på chattrum. De har zoomat in rumpan och urringningen och under skrivit jävla hora. Linnea vill ge igen.

3. Uthängd på porrsajt

15-åriga Anna upptäcker att bilder på henne finns på en porrsida, med för-och efternamn och påstådda sexställningar hon tycker om. Spåren leder till en klasskompis.






annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykisk ohälsa  lärarhälsa  samverkan elevhälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se