Elevhälsan - Elevhälsan - Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6

Lågstadielärare, specialpedagog, talpedagog med fördjupning språkstörning, gestaltterapeut.
Postat 2008-08-21 17:03

De bästa presenterna!

Varje skolavslutning är det alltid lika roligt att få ta emot presenter från elever och deras föräldrar, som tack för året som gått. Den här senaste avslutningen fick jag något jag aldrig fått tidigare. Jag hade berättat vid ett föräldrasamtal att jag saknade min trädgård, som jag hade förut. Denne förälder mindes vad jag sagt och kom med ett hängande jordgubbsland!!! Så hela sommaren har jag haft med mig den, vart jag än åkte, den fick till och med följa med mig till Danmark. Fortfarande kan jag skörda jordgubbar därifrån. Det var både en härlig, rolig och krävande present att få.

Men nu, när terminen har börjat igen, så tror jag faktiskt att de bästa gåvorna var det jag fick när jag kom tillbaka till skolan. En elev, som hade jobbat intensivt med att lära sig läsa och skriva under förra läsåret, ett långsamt, tålamodskrävande, svettigt! arbete, gav mig en bok han hade skrivit och ritat själv, på sitt eget sätt. Den handlade om att åldras, något vi pratat om under året och som eleven inte hade förstått riktigt. Nu förstod han, kunde jag se, han hade gått varvet runt, från födelse till död. Och skrivit. Till Dana! 

En annan elev, som har jättesvårt att lära sig läsa och minnas ljuden som låtit sekunderna innan, sa: "Dana, Dana, titta! Här är böcker från min förra skola som jag har läst i sommar. Ta dom och lägg dom i ditt rum!"  

Jag tror baske mig att de två presenterna gladde mig mest av allt. Nu är terminen igång igen. Vi ska fortsätta jobba med allt som är svårt. Och ändå ha roligt på vägen fram till förståelse och medvetenhet.  

annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykologisk motståndskraft  Psykisk hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se