Elevhälsan - Elevhälsan - Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6

Lågstadielärare, specialpedagog, talpedagog med fördjupning språkstörning, gestaltterapeut.
Postat 2008-09-28 11:51

Vad är det med tiden egentligen?

Vad är det med tiden som gör dagarna i skolan så sönderhackade? Jag har ingen aning om vad jag pysslat med de här första veckorna i skolan för att komma igång med jobbet. Jag vet att jag varit där mesta tiden. Och ändå har jag knappt börjat. Vips, så är det snart novemberlov och sedan jullov. Ja, kära nån! Jag är visst inte med riktigt. Kan det ha något att göra med mitt eget liv kanske? Antagligen. Det är kurser, tandläkarbesök och sånt. 

När jag stannar upp och tänker efter, visst har jag väl gjort något... Jag har lagt en grund för kontakten med mina elever. Att knyta an, det är också ett arbete. Och roligt. Att se de nya eleverna och hur de gör. Att lyssna på vad de säger. Samspelar. Se hur de vågar öppna sig mer och mer. Jag börjar se möjliga vägar för var och en, vad kan vara viktigt att lära sig för just den eleven? och för den? och för den?

Och så är det också för oss pedagoger i skolan, vi ska också lära oss mera och lära känna varandra, om vi är nya, eller har förändrat oss, eller kommit till olika vägskäl i livet. Tiden, i vårt nu, här mitt i livet, rör vid oss alla på olika sätt. För min del ska jag uppfylla en gammal dröm, innan det är försent att göra något mer. Jag ska gå både på gamla vägar och nya. Jobba i skolan och också vara i en egen utveckling. Resa ofta mellan Sverige och Danmark. Vara både här och där. Hoppas jag kan hålla ihop mig i tiden och hålla fokus på det jag gör, var jag än är.

annonser

Föreläsare

Ämnen

dokumentation  samverkan  när ett barn far illa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se