Elevhälsan - Elevhälsan - Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6 Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6

Lågstadielärare, specialpedagog, talpedagog med fördjupning språkstörning, gestaltterapeut.
Postat 2009-01-26 18:19

Att skriva och dokumentera. Hur? Det är frågan!

Det är mycket som händer på skolan just nu. Massor av dokument har gjorts om för att bli mer passande till verksamheten och tiden vi lever i. Det är skriftliga omdömen, åtgärdsprogram och IUP. Det är frågor hem till föräldrar och elever att fundera över. Vi ska bli bättre, igen. 

Vad ska stå på vilket ställe? Vad är en IUP, egentligen? När ska man skriva åtgärdsprogram? Hur ska vi skriva i just vår verksamhet, som är en KÖSU-grupp? Kan vi använda den vanliga skolans dokument rakt av eller ska vi göra egna? Vilka ord kan man använda? Hur ska vi visa och beskriva barnens tal- språk- och kommunikationsförmågor och dokumentera utvecklingen, vi är ju en tal- och språkskola. Det är många tankar och idéer som ska jämkas och samsas och fungera ihop, precis som olika människor i en klass eller människor på en arbetsplats. Kommer allt bli tillräckligt bra och fungera som vi har tänkt? Och varför fattar vi inte en gång för alla hur allt ska vara och hänger ihop? Ack nej, det finns massor av frågor som ännu inte fått svar, och hela tiden kommer nya frågor.

Jag kände mig väldigt tveksam idag när jag satt på vårterminens första utvecklingssamtal och skulle föra in information på rätt papper. Jag var helt vilsen. Plötsligt börjar jag tänka: "Det var bättre förr." Fast det är ju inte helt sant. Så kände jag mig gammal. Och svår att förändra. Det var inte särskilt kul. Och så kommer alla utvecklingssamtal nu som på ett pärlband de närmaste veckorna. (Ja, vi har extra samtal hos oss.) Jag hoppas det kommer att bli bra. Kanske måste något förändras på vägen? Tänk om JAG behöver förändras?

IUP-individuell utvecklingsplan, alla elever ska ha en sån.

KÖSU-grupp - Kommunövergripande särskild undervisningsgrupp

annonser

Föreläsare

Ämnen

utveckling  utbildning  skola  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se