Elevhälsan - Elevhälsan - Dana Jergefelt - Varde vardag var dag! Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Dana Jergefelt - specialpedagog i skola F-6

Lågstadielärare, specialpedagog, talpedagog med fördjupning språkstörning, gestaltterapeut.

Varde vardag var dag!

Jag är så glad över att vara tillbaka i skolan och vara i vardagen igen. Ett jullov med både julfirande, nyårsfirande och trettondagsfirande, för med sig så stora förhoppningar om frid och fest, så det bara kan bli för mycket. I alla fall om lovet har varit hemskt och inte alls blev som förväntningarna jag hade om det innan. Så kan det vara både för elever och personal i skolan emellanåt av olika orsaker.
Vi kommer sen tillbaka till skolan och ska utbyta erfarenheter och samtalet för dagen är:
- Har du haft det bra på lovet?
Oftast, tack och lov, så har vi det.
Men ibland finns också svaret:
- Jag hade det hemskt.
Jag hade ett hemskt lov, av olika orsaker som jag inte ska gå in på här.
Nu är jag så himmelens glad över att vara tillbaka till vardagen i skolan. Här finns lugn och ro och det som möjligen händer är bara som små krusningar på vattenytan, jämfört med vad som hände på mitt lov.
Jag uppskattar så mycket min och elevernas tålmodiga strävan dag efter dag, för att till slut t ex kunna rabbla alfabetet, räkna upp till 100 och kunna uttala nya ljud. Att se eleverna lära sig något mer om världen, öva auditiv perception, få bli överraskad när jag sitter och jobbar med dörren öppen och tysta som möss smyger sig busiga barn in och vill skrämmas, varje dag prata om vad nyttigt och gott det är att äta grönsaker vid lunchen och se barnen ta för sig, vara glad över att få god skolmat, kunna skratta och ha kul med sina kollegor, se barnen leka ute när de gräver i sin vattenränna och jag berättar ”Sagan om pojken som inte ville gå till skolan” om och om igen.
Just nu vill jag inte byta bort vardagen mot allt guld i världen!
Senare bleknar väl minnena från jullovet och jag blir väl nyfiken på världen utanför igen så småningom. Tills dess nöjer jag mig med att vara i en grå, regnig, snöfattig vardag med vardagliga händelser, för där händer ändå ständigt små mirakler och under varje dag.

Inlagt 2008-01-17 22:26 av Dana Jergefelt| Läst 5746 ggr. | Permalinkannonser

Föreläsare

Ämnen

utbildning  förskola  utveckling  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se