Elevhälsan - Elevhälsan - Nurses in Action - Tack Pirkkala. Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Nurses in Action

Följ med på ett EU-projekt med ledningsansvariga skolsköterskor från fem kommuner.

Tack Pirkkala.

Nu är det vår sista dag i Pirkala. Vi har blivit så väl omhändertagna. Vi vill båda lära oss Finska och flytta till Pirkala och arbeta på hälsocentralen/skolhälsovården.

Skolan i Finland verkar välorganiserad och barnen blir väl omhändertagna. De har en väl uppbyggd specialundervisning för att ta hand om barn med behov av särskilt stöd. Alla barnen måste gå ut på rast och de gör det. Det finns tydliga regler och konsekvenser för t.ex. sen ankomst eller om en elev missköter sig. Skolan vi besökte har kvarsittning på em. Kommer en elev sent får de sitta kvar dubbla tiden på em. Har eleven misskött sig t.ex. svurit åt en lärare eller slagits får de sitta kvar en eller två timmar.

De har betyg från tredjeklass, graderad från 4-10 varav 10 är bäst. Har man fyra i något ämne får man gå om det året. Man kan max gå om två år men vid 17 år får man sluta. De har en yrkesskola som är väldigt populär som kräver höga betyg. Några platser på yrkesskolan reserveras för de barnen som har haft svårigheter i skolan. Skolläkaren skriver intyg om t.ex. dyslexi eller medicinska skäl, hänsyn tas då till detta vid antagningen.

Vår resa närmar sig nu sitt slut. Hej då Pirkkala och alla våra nya vänner,
Anna och Lotta, hoppas att vi ses igen. :)

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-04-15 00:00 av Nurses in Action| Läst 26090 ggr. | Permalinkannonser

Föreläsare

Ämnen

Säkerhet  Trygghet  Konflikthantering  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se