Elevhälsan - Det ordnar sig det ordnar sig av Eva Edberg Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Det ordnar sig det ordnar sig av Eva Edberg

Verkligheten överträffar dikten
Det är spännande och viktigt för barn att läsa om hur andra i ens egen ålder har det hemma, i familjen och vardagen. Vissa kanske känner igen sig, medan andra helt enkelt får läsa en riktigt bra berättelse.

Klara är nio år och sover över i socialtantens gästsäng medan hon väntar på att pappans spritfest ska ta slut. Men den tar aldrig slut. Varje morgon bestämmer Klara sig för att rädda pappan. Enkelt, tycker hon, eftersom han antingen sover på nån parkbänk i stan eller i ödehuset. Han är i alla fall enklare att rädda än mamman som sover på ett mentalsjukhus med låsta dörrar och besökstider. Lillasystern sover hos någon som Klara inte känner, och ibland känns det som om hon inte känner någon alls.

Det ordnar sig, det ordnar sig, får Klara veta. Men när allt verkligen är på väg att ordna sig upptäcker Klara att hon är grundlurad. Det enda sättet för Klara att ordna upp det hela är att bli tjuv.

Eva Edberg bor och verkar i Stockholm som grafisk formgivare och illustratör. Hon illustrerar bl a norska läromedel, bilderböcker åt försvarsmakten till KP och designar branschtidningar. I debutboken Det ordnar sig det ordnar sig är det genomgripande temat vad en familj egentligen är. Flickan Klara i boken har en hel del gemensamt med Eva Edberg som själv är uppväxt som fosterbarn i en liten stad i Sverige.

2016-10-05

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande och förebyggande  handledning  studiedagar  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se