Elevhälsan - En bok om maktspråk, tilltal och språkbruk, Sanna Mohr och Sannie Wedberg Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


En bok om maktspråk, tilltal och språkbruk, Sanna Mohr och Sannie Wedberg

Språket är en tillgång och hur vi använder det påverkar oss och vår omgivning. Vad du säger och hur du säger saker har betydelse både för dig själv och för andra. Samtidigt som vårt språk är något positivt så är det också ett problem med språk som skapar rädslor, utanförskap och maktlöshet. Det finns en stark koppling mellan ett hårt språkbruk och känslan av otrygghet i barn-och ungdomsgrupper. Genom kunskap och engagemang kan du få barn och unga att själva vara med att sätta tonen och gränserna i sina sociala rum.

I boken delar författarna med sig av sina erfarenheter och går igenom metod och upplägg med förslag på hur du som pedagog kan arbeta genom samtal, övningar och drama.

Sanna Mohr och Sannie Wedberg har under många år föreläst och utbildat på skolor, fritidsverksamheter och inom socialtjänsten i hela landet. 2015 gav de ut En bok om maktlekar och dolda kränkningar, och har nu tagit fram nytt material kring maktspråk, tilltal och språkbruk med samma metod.


Boken är på 120 sidor.
Författare Sanna Mohr och Sannie Wedberg
För mer information, recensionsexemplar, utlottningsexemplar kontakta mohr@alltidforlag.se eller wedberg@alltidforlag.se 

Den finns också att köpa via internetbokhandeln till exempel Adlibris och Bokus, samt hos Läromedia och BTJ

Alltid förlag
www.alltidforlag.se

2017-01-23

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

stress  hälsa  sömn  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se