Elevhälsan - Hon kallades hemmasittare - om skolan, tårarna och kampen i hallen Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Hon kallades hemmasittare - om skolan, tårarna och kampen i hallen

Varför är det så många barn som inte längre klarar av att gå till skolan? Och vad kan vi som individer och samhället göra åt det? Hon kallades hemmasittare är en bok för alla som brottas med sitt barn i hallen på morgonen, alla som mutar, vädjar, tjatar och kämpar med att få barnet till skolan.

Boken är ett högaktuellt samtidsreportage som belyser ökande psykisk ohälsa bland barn och unga. Samtidigt vittnar många om en drastisk ökning av antalet hemmasittare, begreppet som används för elever som vill, men inte klarar av att gå till skolan.

Här ges igenkänning och råd men också en skarp samtidsanalys. Men framför allt är det en drabbande personlig berättelse av journalisten Nadja Yllner om hur det gick till när hennes dotter Lova blev – och slutade att vara – hemmasittare.

”De senaste tio åren har antalet barn som uteblir från skolan, som utvecklar ångest, depression och som börjar äta antidepressiva läkemedel ökat oroväckande mycket. Den här boken handlar om just det, och om speciellt ett av alla dessa barn – mitt eget”, berättar Nadja Yllner.

Nadja Yllner är undersökande journalist och har under många år jobbat för SVT:s Uppdrag granskning. Hon är flerfaldigt prisad – har nominerats till Prix Europa och vunnit Prix Egalia. Numera är hon frilansande redaktör på några av SVT:s största samhällsprogram.

Boken ges ut av bokförlaget Forum. Den kommer samtidigt ut som ut som e-bok och ljudbok.

Läs mer och köp boken på Adlibris.se

2021-03-08

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

förskola  handledning  utbildning  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se