Elevhälsan - Orkidébarnet av Charlotta Lagerberg Thunes Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Orkidébarnet av Charlotta Lagerberg Thunes

Boken handlar om flickan Lovisa som man får följa från barn till vuxen. Hon är högkänslig och växer upp i ett hem där alla känslor stängs inne och där hon bär på vuxnas känslor.Ett Orkidébarn föds med en extra sårbarhetsgen och författaren har försökt belysa skönlitterärt vad som händer med en sådan personlighet när man inte speglas positivt och hur olika barndomstrauman kan komma att påverka mönster, livsval och upplevelser.

Boken är den första i en serie."Den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen"Vi har den på biblioteket i Kungsbacka och jag rekommenderar den till låntagarna för att den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen.

"Bibliotekarie Eva Intressant om högkänslighet Lika duktig som huvudpersonen Lo är på att känna in sina egna och andras känslor, lika bra är Lagerberg Thunes på att beskriva subtila känslotillstånd utan att det märks. Hon använder formuleringar som stannar kvar i minnet, till exempel ”det finns alltid ett innanför och ett utanför”, som återkommer flera gånger i romanen.Jag ser fram emot nästa del, som även den ges ut på Kloster förlag i Lugnås./Jennie Hilli Sjöqvist Mariestadstidningen

2019-09-09

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykisk hälsa  Psykologisk motståndskraft  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se