Elevhälsan - Prata mat med elever : Handbok för elevhälsan Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Prata mat med elever : Handbok för elevhälsan

Skolan och elevhälsan har en viktig roll när det gäller att förmedla bra matvanor och att identifiera elever som är i riskzonen för olika problem kopplade till mat. Boken Prata mat med elever – handbok för elevhälsan ger både svar på de vanligaste frågorna som brukar komma upp i samtal med elever i olika åldrar och många konkreta råd.

Vilken mat innehåller den viktigaste näringen? Varför är vissa så petiga och andra så matglada? Hur påverkar psykisk ohälsa matlusten? Och vad är viktigt att tänka på i kommunikationen för att inte göra frågan om mat laddad i onödan utan tvärtom försöka väcka matglädjen? 

Boken ger konkreta tips på hur man pratar med barn och unga om mat, hur man upptäcker ätstörningar och hjälper unga som kanske på grund av NPF har svårt att äta vissa – eller till och med många – saker. Den tar upp proteiner och kolhydrater, vitaminer och mineraler och berättar vilka livsmedel som innehåller mycket av de olika näringsämnena. Boken är konkret och praktisk, med listor och fakta – en heltäckande bok som tar upp alla aspekter av ätande och hälsa kopplat till ätande.

Prata mat med elever är ett oumbärligt stöd för dig inom elevhälsan när du ska prata mat med elever och deras föräldrar. Den kan läsas från pärm till pärm eller fungera som uppslagsbok.

Ur innehållet:

Mat för att växa och utvecklas
Vegetarisk mat 
Förstoppning, fibrer och mat
Övervikt och fetma
Petig i maten/selektivt ätande
Ätstörningar
Födoämnesallergier och intoleranser
Mat vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 
Mat vid intellektuell funktionsnedsättning
Tio bra vanor att få med sig ut i livet
 

2020-09-11

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

stress  Psykisk hälsa  hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se