Elevhälsan - Så kan du stödja unga med psykisk ohälsa i skolan - Verktygslåda Supported Education Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Så kan du stödja unga med psykisk ohälsa i skolan - Verktygslåda Supported Education

Publicerad: 2019-09-23
Boken är ett resultat av 2,5 års transnationellt projekt, SECiSo, som drivs av Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, som innehåller praktiska övningar och andra verktyg. Supported Education, SEd, är en rehabiliteringsmetod som syftar till att stödja unga med erfarenhet av psykisk ohälsa att välja, skaffa och behålla utbildning.

SEd är arbetssätt för hur elever/studenter kan få hjälp att komma över sina svårigheter med studier. I boken kan du som professionell hitta praktiska övningar och andra verktyg, som bör ses som ett komplement till redan framgångsrika arbetssätt inom den egna verksamheten. Stödet gäller både teoretiska eller praktiskt baserade utbildningar på grundskola, gymnasium och högskola/universitet. 

– Det är den första handboken i Sverige som fokuserar på praktiska verktyg och övningar för alla som vill stötta studenter enligt Supported Education. Jag är glad och stolt över att metoden nu kan få ännu större spridning runt om i landet, säger Annika Bostedt, projektledare för SECiSo.

Studier visar att omkring hälften av alla studerande med psykiatriska svårigheter beräknas behöva mer studiestöd än det som vanligtvis erbjuds i skolan. SEd är ett sådant stöd och bygger på ett coachande förhållningssätt där individen måste vara aktiv, engagerad och delaktig i sin egen process. 

SECiSo 2.0 pågår till och med 2021 och arbetar med att skapa förutsättningar för att Supported Education implementeras i projektets åtta referensverksamheter. 

Länk till e-boken: https://publector.org/publication/Sa-kan-du-stodja-unga-med-psykisk-ohalsa-i-skolan

Länk till mer info: https://seciso.org/toolkit/

Se filmen med vår projektledare Annika Bostedt som berättar om boken: https://vimeo.com/359041808

Vill du så kan du även följa SECiSo Facebook-sida @SECiSoRSMH 


annonser

Föreläsare

Ämnen

Servicebemötande  Konflikthantering  Säkerhet  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se