Elevhälsan - Specialpedagog - med kompetens att utveckla skolan Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Specialpedagog - med kompetens att utveckla skolan

Ta tillvara på specialpedagogens kompetens i det förebyggande och främjande arbetet. Flytta fokus från individnivå till ett större fokus på skolans lärmiljöer. Boken Specialpedagog – med kompetens att utveckla skolan visar med konkreta exempel hur det kan gå till.

Genom att se på specialpedagogens arbete utifrån begreppet processkompetens får vi en specialpedagog som: Arbetar förebyggande och främjande med tillgängliga skolmiljöer för alla, kan bidra i skolutvecklingsarbete på alla nivåer och har en tydlig yrkesidentitet. 

Det skapar en skola med bättre möjligheter för alla elever att lyckas menar specialpedagogerna Anna Bengtsson och Ida Necovski.

Anna Bengtsson och Ida Necovski har under många år arbetat med att utföra, leda och utveckla skolors pedagogiska arbete. I boken Specialpedagog – med kompetens att utveckla skolan ger de dig konkreta exempel på hur du med hjälp av mallar och stödstrukturer kan få till en förflyttning från fokus på produkt till fokus på process. I boken är det processinriktade arbetet nära sammankopplat med ett vetenskapligt arbets- och förhållningssätt.

Läs mer och köp boken på Adlibris.

2021-02-05

(Logga in för att skriva en kommentar)
annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykisk hälsa  fysisk aktivitet  stress  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se