Elevhälsan - Ljudmiljö och hörsel: Cathrine Forsberg Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Ljudmiljö och hörsel: Cathrine Forsberg

Cathrine är studie- och yrkesvägledare på Wasaskolan i Södertälje. Specialiserad på medicinsk vägledning inom ljudmiljö, hörselnedsättning, tinnitus, ljudkänslighet och cochlea implantat.

Ämnet ljudmiljö och hörsel är hög aktuellt då många yngre skadar sin hörsel i onödan och ljudmiljön i och utanför skolan påverkar koncentration, inlärning och hörbarheten. Cathrine har bl.a. genomfört projektet "Lyssna till vad du hör" och är den föreläsaren Arbetsmiljöverket rekommenderade i sitt material "Hörselhälsa, ett studiematerial i grundskolan".

Barn, ungdomar och lärare skadar sin hörsel i onödan p.g.a. allt för mycket och allt för starka ljud samt avsaknaden av tystnad i vårt samhälle. Inom skolan möter vi allt fler elever med tinnitus och ljudöverkänslighet.

Genom teknikens framgång (cochlea implantat) går fler hörselskadade och döva elever i vanlig skola istället för i hörselklasser. Detta innebär ett ökat kunskapskrav inom skolan runt ljudmiljö och hörsel.

Cathrines kunskap baseras på alla de 100 tusentals människor hon mött genom sina föreläsningar och självhjälpsgrupper samt hennes arbete som studie- och yrkesvägledare. Kunskapen baseras även på egen erfarenhet eftersom hon skadade sin hörsel genom att lyssna på hög musik i hörlurar när hon var 15 år. Det resulterade i 7 olika tinnitusljud och nedsatt hörsel på båda öronen. Cathrine blev tillslut vuxendöv och har idag två cochlea implantat.

Kontakt: tinnituscat@gmail.com

telefon: 073-7316161Senaste besvarade frågorna

Elev klagar på att det tjuter i huvudet

Cochleaimplantat

Musik under lektionstid

Hjälper blinkande öron?

Elev som inte kan sitta med i klassrummet pga av alla ljud

Hur många elever har tinnitus?

Alla frågor och svar
Du måste logga in för att kunna fylla i formuläret. Är du ej registrerad redan kan du registrera dig här.
annonser

Föreläsare

Ämnen

sömn  aktiva klassrum  rörelse i skolan  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se